Årets inspirationshelg i Örebro om mental träning, coaching och hur man når sina mål

IMG_1464

I helgen så har jag fått en megados av inspiration och energi. Jag har varit på Inspirationshelg i Örebro som varje år anordnas av Lars-Eric Uneståhl och Elene Uneståhl som driver Skandinaviska ledarhögskolan. Jag har träffat fantastiska människor, både talare och deltagare, nya och bekanta ansikten.

Helgen började redan på fredagen då Uneståhls bjöd på Öppet Hus i sitt nyrenoverade hus i Hagalund där de både kommer att bo och hålla utbildningar. De hade verkligen fått det helt fantastiskt!

IMG_1455
IMG_1466

IMG_1459

Helgen var späckad med intressanta föreläsningar om olika ämnen.

Emma Trygg 20 år, Sveriges yngsta mentala tränare – Vår styrka växer ur vår svaghet.
Från en barndom med psykisk ohälsa, panikattacker och rädslor till, att med hjälp av mental träning, bli en stabil ung kvinna som nu hjälper andra, föreläser och skriver böcker. Från att tidigare ha fokuserat på negativa tankar och allt dåligt till att tänka på sig själv med kärlek och respekt.

IMG_1471

Kaj Pedersen – Det börjar med din inställning.
Kaj har arbetat med och föreläst om mental träning i 22 år. Han berättade att han känt sig som en fejk och undrat när han skulle bli avslöjad. Han var inte född med en god självkänsla. Han förstod att han behövde arbeta med sig själv inifrån.  Det starkaste verktyget har varit den mentala träningen. Han pratade om att vi behöver, och kan, ändra tillstånd och hur vi gör det. Om vårt eget ansvar för våra mål. Var är vi och vart vill vi?

IMG_1483

Isabella Almeteg – Från att vara frisk och må dåligt till att vara sjuk och må bra. Hon berättade om hur den mentala träningen hjälpte henne att gå igenom en tuff bröstcancerbehandling.
Isabella är hälsocoach. På slutet av sin utbildning så hände det som inte trodde skulle hända. Hon fick bröstcancer. Hon hade kunskaper om den mentala träningen. Hon hittade en styrka ur sin sjukdom. Andra tyckte att Bella skulle ligga i sängen och vara sjuk. Bella gjorde tvärtom. Hon bestämde sig för att köra Tjejvättern och tillsammans med ett tjejteam så genomförde hon det och sitt mål att samla in 50 000 kr till Cancerfonden.

IMG_1495

Dan Hasson – Om stress, humor och hälsa.
Dan är forskare och forskar om stress. Hon gjorde en mycket rolig föreläsning späckad med både humor och fakta om vad tex hormoner har för positiv inverkan i kroppen men också den negativa inverkan som de kan ha. Han poängterade hur viktigt det var att lyssna och framför allt tro på patienten. Om att vi måste anpassa metoderna efter individen.

IMG_1514

Christel Land – mBraining: ett sätt att få alla hjärnor i spel.
En riktigt intressant föreläsning om neurovetenskap och att vi har tre hjärnor, hjärnan, hjärtat och magen (tarmen). ”Om hjärtat vill något så hittar det alltid en väg”. Hon berättade om mBraining och att man i vår kan gå en utbildning inom det på Skandinaviska Ledarhögskolan.

IMG_1618

 

IMG_1613

Jenny Åkerman – Kära diagnoser.
Jenny bjöd på en tempofylld föreläsning om sig själv. Om att hon är en A-tymänniska, har hög IQ (medlem i Mensa), är aspergermamma, bipolär och har ADHD. Med humor och självdistans berättade hon om sitt liv och gav oss mycket kunskaper för att förstå både oss själva oss människor runt omkring oss. Hur svårt det är att hitta förebilder för de som har ADHD. Nästan alltid så är det barn som kommer upp vid en till exempel en bildgoogling. Den första vuxna som kommer upp efter mycket scrollande är Donald Trump. Inte många medelålders kvinnor. Hon visade hur tokigt det står på en bipacksedel till en ADHD-medicin.

IMG_1675

IMG_1665

IMG_1666

IMG_1643

 

Sist ut som talare var Tomas Gustafson – Tankar om guld och mentala segrar
Tomas höll en fantastisk föreläsning med stor personlig inlevelse. Han berättade om sin karriär, om sina framgångar, om när det gått tyngre och om hur stor betydelse den mentala träningen haft för det han satte som mål och uppnådde, två olympiska guld vid OS i Calgary 1988.

IMG_1710

IMG_1716

Lars-Eric och Elene bjöd på sig själva. Lars-Eric berättade bland annat om historiken bakom den mentala träningen och Elene berättade om att det inte alltid slutar så lyckligt om det är någon annan som satt målen. Har man däremot satt dem själv så ökar förutsättningarna att lyckas. Det omöjliga blir möjligt. Som när Elene lyckades få en finlandsfärja att vända tillbaka till kajen och hämta upp dem när de blivit försenade.

IMG_1758

God mat fick vi naturligtvis och middagen serverades på Örebro Slott. Vad är väl en bal på slottet? Jo, alldeles underbar…

IMG_1492

IMG_1595

IMG_1570

IMG_1569

IMG_1581

Stort tack till alla som var med och bidrog till denna fantastiska helg och ett särskilt tack till Lars-Eric Uneståhl, Elene Uneståhl och Monica Morling och resten av crew-gänget!

Vi ses väl på Världskongressen , 8th World Congress on Mind Training for Excellence in Sport & Life, i Gävle 11-16 juni!

HÄR kan du läsa om min resa till ICC Internationellt certifierad coach. Jag är nu färdig med certifieringen och håller på med nästa utbildning till ICC Internationellt certifierad Lifecoach. Mer om det i ett kommande blogginlägg.

Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *