Jag gillar att experimentera med nya fiskrecept och jag vet att många tycker det är svårt att laga fisk. Här kommer ett recept på en väldigt god och paleovänlig fiskgryta med smaker inspirerade av Asien. Det är ganska många ingredienser men bli inte avskräckt av det. Saknar du något så ersätt med någon annan lämplig grönsak eller krydda. Det går oftast hur bra som helst.
4 portioner
500 g laxfilé
400 g torskfilé
150 g skalade räkor
1 dl färsk eller fryst koriander
3 små röda lökar
2 klyftor vitlök
1 röd chilipeppar
5 cm färsk ingefära
2 små paprikor, gärna röd och grön
1 halvt stånd fänkål
2 nävar sockerärtor
3 msk kokosolja
750 ml kokosmjölk (jag använder Garants på tetra. Den är tjock och krämig)
2 tsk arrowrot
1 tsk orientalisk curry eller vanlig
1 msk röd currypasta
1 tsk gurkmeja
2 msk grönsaksbuljong, gärna Renee Voltairs Landbuljong
Svartpeppar
Salt
Skär lök, vitlök, chili, ingefära, paprika, fänkål i bitar och bryn i kokosolja.
Häll i kokosmjölken, kryddor och buljong. Låt puttra i 10 minuter.
Skär fisken i bitar. Tillsätt fisk, sockerärtor, koriander och arrowrot och låt puttra ytterligare 5-10 minuter.
Salta och peppra om det behövs.
Häll upp och lägg räkorna på toppen och dekorera ev med lite extra koriander.
Servera med lättkokta blomkålsbuketter eller andra grönsaker.
Pingback: Semester och gästinlägg av Marie Norder Aspholm | Birgitta Höglunds mat
Pingback: Veckomeny LCHF (och Paleo) | Tidningen Matkärlek