Att dra i handbromsen

candle-1063429_1920

 

Det har varit tyst på bloggen i över en månad. Jag drog nämligen i handbromsen. Jag satte mig själv först.

Jag är en människa som tycker att det finns så mycket roligt som jag vill göra. Det är fantastiskt att vara den typen. Men, det har en baksida också. Att vilja mer än vad man har tid till, att strunta i kroppens signaler, att driva på sig själv bara för att jag gör roliga saker, är farligt.

Till ”vardags” så är jag ingenjör och arbetar som projektledare. Jag jobbar 80 % för att hinna med mitt eget företag som föreläsare, kostrådgivare och bloggare. Jag har precis avslutat en utbildning till massör och hyrt en lokal för att kunna ha en del av min verksamhet där. Det gick helt enkelt inte ihop.

Jag kände inte igen mig själv. Jag fick en efterhängsen förkylning som höll i sig i 5 veckor. Jag blev lättirriterad, humöret gick upp och ner. Nu kan jag nog även skylla en hel del på hormoner som i min ålder börjar leva sitt eget liv igen, nästan som i puberteten. Kanske är även det en anledning att ta det lugnt och ta hand om kropp och sinne.

Det är inte värt den stress som jag kände. Med åldern så kommer kanske lite klokhet. Jag insåg att ingen är immun mot långvarig stress, att det påverkar kroppen på ett negativt sätt. Jag visste också att om jag negligerade tecken på att jag var stressad så skulle jag kunna hamna i en situation som det skulle vara svårt att ta sig ur. Jag vet att jag inte är unik eller annorlunda.

Jag drog i handbromsen i tid. Jag bestämde mig för att prioritera annorlunda. Att njuta av livet är det som betyder något. Jag sa upp min lokal och kommer att ha min verksamhet hemma. Jag har haft ett blogguppehåll. Jag har gjort ingenting. Jag har tillåtit mig själv att lata mig utan att ha dåligt samvete. Jag har försökt att leva mer i nuet och njutit av att vara med mitt barnbarn.

Jag kommer att fortsätta föreläsa och blogga. Jag kommer att ta emot klienter eftersom det är något som verkligen ger mig stor tillfredsställelse. Jag kommer att ha en massagemottagning hemma. Men jag kommer att göra det i en omfattning där jag fortfarande hinner njuta av livet. Det kommer att ske på mina villkor. Villkor som jag tycker är ok. Jag kommer att tvinga mig själv att stanna upp och tänka efter innan jag hoppa på allt roligt som jag vill vara med om. Jag kommer att fokusera mer på det som är viktigt, det som betyder mycket. Min tid är värdefull för mig.

På lördag så ska jag cykla Vätternrundan. 30 mil kommer att bli tufft. Min 5 veckor långa och envisa förkylning gjorde att jag fick ett lika långt ofrivilligt träningsuppehåll. Träningsmängden har inte blivit det jag hoppats på. Men, jag tänker inte heller låta det stressa mig. Jag ska cykla med min härliga kompis Berit. Vi ska skratta tillsammans. Det får ta den tid det tar och jag tänker njuta av loppet och den vackra utsikten över Vättern och Visingsö.

På måndag åker jag och min man till Turkiet. Som jag ser fram mot det. Vi kommer att träna, läsa, sola, bada, äta och dricka gott tillsammans. Njuta av en veckas fullkomlig lugn och ro. Prata med varandra. Promenera längs stranden. Hålla varandra i handen.

Livet är skört och för underbart för att inte njuta av. Jag stannade upp i tid och det är jag glad över.

Var rädda om er och stor kram!

Marie

massage-599505_1920

4 thoughts on “Att dra i handbromsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *