Autoimmunologiskt protokoll, AIP, inför Lidingöloppet

IMG_2705

Det drar ihop sig till Lidingöloppet. Det är mindre än 5 veckor kvar. Jag har inte sprungit så mycket som jag hoppats och jag har problem med magen när jag springer. Det är verkligen inte lämpligt när man ska springa 3 mil i terräng. Ja, att det är i terräng är ju i alla fall bra. 🙂

Jag har bestämt mig för att äta enligt AIP, Autoimmunologiskt Protokoll. Det är en striktare variant av Paleo där du utesluter alla livsmedel som kan trigga immunförsvaret eller reta tarmen. Syftet är att äta AIP i en eller några månader, ibland längre, för att stärka immunförsvaret och läka tarmen. Därefter så återinförs olika livsmedel och se om du tål dem. AIP, Autoimmunologiskt Protokoll, är framför allt en hjälp vid autoimmuna sjukdomar som olika tarmsjukdomar, reumatism, MS m fl.
Kanske kan AIP hjälpa mig mot min krånglande mage vid löpning.

HÄR kan du läsa om hur du kommer igång med Autoimmun Paleo och även köpa Cecilia Nisbet Nilssons och Karl Hulténs utmärkta bok, Autoimmun kokbok.

Jag startade min första dag med en 24-timmars periodisk fasta som jag bröt med en härlig AIP-måltid bestående av kycklinglever med rosmarin och kycklinghjärtan med mejram stekta i kokosolja, ugnsbakade rödbetor med timjan och olivolja, en sallad på gröna blad och rödlök och en dressing med olivolja, äppelvinäger, havssalt och provenscalska kryddor. Det smakade underbart efter dagens fasta.

Ha det bra så länge!

Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *