Broccoli- och blomkålsgratäng provencal

Broccoli- och blomkålsgratäng

Broccoli- och blomkålsgratäng är en jättegod rätt. Den är ett perfekt alternativ till potatis, pasta eller ris men passar lika bra som egen rätt, gärna med några färggranna grönsaker. Här har jag gjort en variant med provencalska örtkryddor. Du väljer själv om du vill göra gratängen med kokosmjölk eller med vispgrädde. Om du är känslig mot komjölk så byt osten mot getost eller så minskar du på kokosmjölken till 3 dl och tar ett extra ägg.

Ugn 200 C

6 portioner beroende på tillbehör

1 kg broccoli- och blomkålsbuketter

200 g riven smakrik ost

4 dl kokosmjölk eller vispgrädde

5 ägg

0,5 pkt Örtkryddor Provencal (djupfrysta)

1 msk dijonsenap

Salt & grovmalen svartpeppar

 

Smörj en stor form med smör eller kokosolja

Koka broccolin och blomkålen 5 minuter och låt rinna av.

Vispa ägg och kokosmjölk alt. vispgrädde med dijonsenap och kryddor.

Blanda grönsakerna med riven ost och häll upp i formen.

Häll äggsmeten över.

Grädda ca 30 minuter eller tills gratängen stelnat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *