Ceasarsallad – Favoriten i vår familj

DSC_0751[1]

Ceasarsallad är verkligen favoritsalladen hos alla vår familj. Den innehåller ost men det är inte så ofta jag äter den och när jag gör det så är det värt en riktigt god parmesanost som är ett måste i en här rätten. Cesarsallad innehåller både protein och rejält med fett som mättar länge.

Ceasarsallad

4 portioner

Sätt ugnen på 200 C

Ceasardressing

2 satser majonnäs inklusive dijonsenap (gör en sats i taget). Recept hittar du HÄR.

2 dl finriven parmesanost

2 klyftor vitlök

6 st sardeller

1 tsk Worchestershiresås

Salt & grovmalen svartpeppar

Blanda ner parmesanost, pressad vitlök, finhackade sardeller, Worchestershiresås i majonnäsen och mixa eller rör ihop.

Ställ dressingen i kylskåpet

Grillad kyckling

4 kycklingfiléer

Marinad:

1 msk olivolja

2 msk glutenfri Tamarisoja

1 msk tomatpuré

1 msk ekologisk grillkrydda

Salt och peppar

Blanda marinaden och pensla kycklingfilén. Lägg i en ugnsfast form sätt i en termometer och grilla tills innertemperaturen är 70 C.

 

Salladen

1-2 pkt fint bacon

Romansallad

Tomater

Skivad rödlök

Grovriven parmesanost

Skär bacon i bitar och stek.

Bygg din Ceasarsallad av romansallad, tomater, rödlök, bacon, skivad kyckling, bacon, dressing och riven parmeanost.

Njut!

Kram!

/Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *