Diabeteskokboken – (inte bara) för män

Diabeteskokboken

Två dagar före jul så damp det ner ett paket i brevlådan. Jag funderade vad det kunde vara. Jag väntade ingen leverans. När jag öppnade paketet så upptäcker jag att jag fått ett provexemplar av Birgitta Höglund’s och Lars-Erik Litsfeldt’s nya bok Diabeteskokboken för män. Vilken glad överraskning! Birgitta har varit min förebild under alla år som jag lagat naturlig mat utan socker, gluten och ofta mjölkprodukter. Jag har lärt mig fantastiskt mycket av henne. Vi har samtalat om mat och vi har samma syn på naturliga råvaror och vad som är bra för oss och äter ungefär på samma sätt. Birgitta är en fenomenal kock och har tagit fram massor av goda recept och skrivit flera kokböcker. På hennes blogg kan du hitta mängder av fina gratisrecept.

Lars-Erik har även han varit flitig och skrivit flera böcker inom kost, diabetes, kostråd mm. Före denna kokbok så har han tillsammans med Patrik Olsson skrivit den populära boken Låt bönor förändra ditt liv och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, där även Birgitta Höglund har medverkat. Båda böckerna har gått upp på topplistorna. Det är riktigt intressant läsning om bönor. Jag är ju van att bönor är ett big no, både inom paleo och lchf. Men, som alltid, världen är inte svart eller vit. Ibland får man revidera sina kunskaper. Bönor innehåller visserligen lektiner men jag tror absolut att bönor kan vara bra om man bereder dem rätt. Både Birgitta, Patrik och hans flickvän Mia har upptäckt hur bra de mår av bönor och hur stabilt deras blodsocker håller sig. Jag tycker det är mycket intressant att experimentera och få bönornas positiva effekter samtidigt som lektiner minimeras genom rätt tillagning.

Diabeteskokboken för män har också hamnat på topplistorna. Inte konstigt. Jag bläddrar i boken och blir både inspirerad och hungrig. Bilderna är verkligen fina och gillar särskilt det rustika, avskalade och lite råa som omslagsbilden illustrerar.  En köttbit, kryddsmör och sparris. That’s it! Enkelt, vackert och aptitretande. God mat i sin enklaste form.

Biabeteskokboken bild 2
Lars-Erik och Birgitta tyckte det saknades en kokbok för män, både med och utan diabetes. Så blev denna bok till. Men, låt de inte lura dig! Boken passar alla oss hungriga kvinnor med. Med och utan diabetes.
Boken innehåller både teori, praktiska tips och inte minst massor av goda recept.

Tack Birgitta & Lars-Erik!

Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *