En underbar champinjonsoppa till i kväll kanske?

DSC_0976[1]

Igår så lagade jag en fantastisk god champinjonsoppa. Vi gillar alla soppa i vår familj och det är en myt att man inte blir mätt av soppa. Allt beror på vad du lägger i din soppa. med tillräckligt med fett och protein så håller du dig mätt

Många som köper champinjonsoppa köper kanske en tetra i kyldisken, typ Kelda, eller till och med en påse att vispa ut med vatten. Tänk vad de går miste om! En soppa full med smaker från naturliga ingredienser istället för modifierad stärkelse, champinjonkoncentrat, jästextrakt, stabiliseringsmedel, socker och aromer Den här soppan slog alla köpesoppor med hästlängder. Min sons kompisar smakade lite och de tyckte den var fantastiskt god. Tyvärr hade jag inte soppa så att det räckte till middag för alla. De såg faktiskt lite besvikna ut. De blev inte utan mat utan fick något annat.

Soppan är nästan för enkel men jag lovar att den är så god att den passar likväl på festen, en fredagskväll som en vardagskväll. Om du serverar den utan chevrén (getost) så är den dessutom helt mjölkfri.

Jag använde en del av min goda och nyttiga benbuljong som jag kokat tidigare. Att ha en sån buljong i matlagningen är verkligen lyx. HÄR kan du läsa mer om gelatin och benbuljong. Jag tror att soppan blev extra god av benbuljongen.

Ingredienser

500 g färska champinjoner

1 gul lök

500 ml kokosgrädde. Jag använder Garants kokosgrädde

Buljong enligt nedanstående alternativ:

Alternativ 1: ca 1,5 l vatten + ekologiskt grönsaksbuljongpulver och kycklingbuljongtärning

Alternativ 2: Hemkokt buljong samt vatten, ev kompletterat med lite ekologiskt grönsaksbuljongpulver. Sammanlagt ca 1,5 l vätska.

Ca 2 msk ekologisk Tamarisoja (den är glutenfri)

4 msk kokosolja

Grovmalen svartpeppar

Ev mer salt eller grönsaksbuljongpulver

Gör så här

Skär champinjonerna och löken i bitar

Fräs svampen och löken i kokosoljan

Tillsätt resten av ingredienserna

Låt puttra i ca 30 minuter

Mixa soppan slät med stavmixer

Stekta kycklingbitar till soppan’

Stekt kyckling som tillbehör

Ingredienser

200-300 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé

Kokosolja

Havssalt, grovmalen svartpeppar och paprikapulver

Medan soppan kokar så skär du kycklingfilén i små bitar och steker i kokosolja. Krydda med havssalt, grovmalen svartpeppar och paprikapulver.

Servera soppan med varma stekta kycklingbitar, lite chevré och några kvistar färsk timjan (min favoritkrydda). en rejäl klick majonnäs smakar också gott till och gör soppan fetare och mer mättande.

Mums!

Hälsningar

Marie

PS. När jag skriver detta så var jag tvungen att smyga upp och värma den sista slatten av soppan i en mugg. Innan någon annan i familjen hann före. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *