Hel färsk fisk – det är enkelt! Uer på menyn

IMG_2178

Att laga färsk fisk behöver varken vara svårt eller komplicerat. Jag gillar att laga hel fisk. Det smakar mycket mer än färdigfiléad. I många andra länder så lagar man ofta fisken hel, gärna grillad. När vi turistar utomlands så blir vi lite förskräckta när vi får en hel fisk på tallriken och undrar hur vi ska äta den. Läs mer

Grillad makrill, bästa grillsalladen och rabarber- och jordgubbskaka

DSC_0268

I dag blev det färsk fisk på grillen. Till det min goda grillsallad och till efterrätt en kaka med rabarber och jordgubbar och vaniljsås. Tycker du att det låter det gott?

Har du provat att grilla färsk makrill? Om inte så tycker jag att du ska göra det. Det är fantastiskt gott att grilla hel fisk. Makrill blir supergod på grillen. Dessutom så får du i dig nyttigt omega-3 från den feta fisken. Vi grillade både makrill och tonfisk. Till makrillen så gjorde jag en motsvarighet till potatissallad, en zucchinisallad med fänkål som passar perfekt till allt grillat. Grillad baconlindad sparris blir också gott på grillen. Till efterrätt blev det en rabarber- och jordgubbskaka med kallrörd vaniljsås. Den är inte grillad dock. 🙂 Läs mer