Kokosgröt – En favorit på frukostlistan

Kokosgröt

1 portion

2 ägg

1 dl kokosmjölk (kan ersättas med 0,5 dl vispgrädde + 0,5 dl vatten)

1 msk kokosmjöl

1 msk riven kokos

1 msk kokosolja, gärna virgin med smak och doft kvar för bästa kvalitet (kan ersättas med smör)

0,5-1 tsk kanel

0,5-1 tsk gurkmeja

0,5 tsk kardemumma

(ovanstående kryddor kan ersättas 0,5-1 msk Morning wellnes från Spicemaster)

1 krm vaniljpulver

En udd salt

Hallon, blåbär eller jordgubbar

Blanda alla ingredienser utom bären i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills gröten tjocknar. Var försiktig så att den inte tjocknar för mycket. Häll snabbt upp gröten och servera med bären.

Vårt lilla barnbarn Meja tyckte att gröten var mums!

IMG_1694 IMG_1693

Min godaste fläskpannkaka

IMG_1613

Den här fläskpannkakan slår till och med originalvarianten med vetemjöl. Att den är mycket hälsosammare gör ju inte saken sämre. En del fläskpannkakor har inte rätt konsistens utan är lite för lösa och äggiga. Den här är något fastare precis som jag vill ha den. Den innehåller riven ost och jag gör den med kokosmjölk för att hålla nere mängden mejeriprodukter. Du kan självklart ta vanlig grädde istället för kokosmjölk om du föredrar det. Om man helt vill utesluta mejeriprodukter så borde det gå bra att ersätta osten med lite mer kokosmjöl. Det får jag prova nästa gång. Läs mer