Festlig mjölkfri räksoppa på hemkokt räkfond

IMG_2438

En dag så kokade jag en räkfond av överblivna räkskal. Jag kan inte förstå att jag tidigare såg skalen som sopor efter att vi njutit av räkor. Nu begriper jag bättre.

Räkfonden blev basen till underbar räksoppa. Till den så hade jag en härlig och även den både mjölk- och glutenfri Focaccia. Det blev en riktig festmiddag. Läs mer

Asiatisk köttgryta med jordnötssmör

DSC_0531

Plötsligt så tog sommaren slut. I alla fall kännas det så i Gävle. Det var väl i och för sig väntat när vi fick ha den kvar så länge. Det har verkligen varit en härlig sensommar.

Nu kommer hösten och jag gillar den med. Jag vill mysa med massor av levande ljus på kvällarna. Jag längtar också efter att laga olika grytor. I dag gjorde jag en gryta med grytbitar av ekologiskt, hängmörat gräsbetat nötkött från Diléns Saluhall med kokosmjölk och jordnötssmör. Det blev en gryta inspirerad av asiatiska smaker, helt mjölkfri. Den blev riktigt god. Vi åt köttgrytan med blomkålsris. Läs mer

Kokosgröt – En favorit på frukostlistan

IMG_1729 Vi återkommer ofta till en smarrig omelett på helgerna men en annan av mina frukostfavoriter är kokosgröt. Den känns så go och skön i magen att jag får barndomsminnen. Säkert minns jag mammas mannagrynsgröt men eftersom den görs på vete så är den inget alternativ för mig. Den här gröten är verkligen god och du håller dig mätt länge. Den är paleo, mjölkfri, men kan även göras med grädde och smör. Det finns en uppsjö av liknande recept och det här är min variant. Läs mer

Köttfärslimpa är verkligen mums!

IMG_1636

Köttfärslimpa kan varieras i det oändliga. Jag hittar på nya varianter varje gång. I dag innehöll den fetaost och paprika. Det blev väldigt gott.

Det har både sina fördelar och nackdelar att bo med en matlagningsälskande kostrådgivare. Matlagningen tar ofta lång tid. Här är det därför inte ovanligt med kontinentala middagstider. I dag blev det och med senare än så. Middagen serverades kl 22.30.  Men den var värd att vänta på!

Köttfärslimpa med fetaost och paprika, tomatsås, basilikasmör och brysselkål.