Laga Paleo – Krämig kycklinggryta med sambal oelek och rostat blomkålsris med chili och vitlök


DSC_0916

Helgen har varit kreativ i Paleon’s tecken. Två stycken riktigt god rätter, helt paleo, har det blivit. Här presenterar jag den första, Krämig kycklinggryta med sambal oelek och rostat blomkålsris med chili och vitlök. Sambal oelek, kyckling, kokosmjölk och koriander blir verkligen gott tillsammans. Blomkålsris är säkert ett vanligt standardtillbehör hos många. Här har jag rostat det i ugnen istället för att koka det. Jag tycker det blir mycket godare.

Rätten är även LCHF.

Den här rätten tycker jag skulle vara perfekt på en buffé.

Läs mer

Ceasarsallad – Favoriten i vår familj

DSC_0751[1]

Ceasarsallad är verkligen favoritsalladen hos alla vår familj. Den innehåller ost men det är inte så ofta jag äter den och när jag gör det så är det värt en riktigt god parmesanost som är ett måste i en här rätten. Cesarsallad innehåller både protein och rejält med fett som mättar länge.

Ceasarsallad

4 portioner

Sätt ugnen på 200 C

Ceasardressing

2 satser majonnäs inklusive dijonsenap (gör en sats i taget). Recept hittar du HÄR.

2 dl finriven parmesanost

2 klyftor vitlök

6 st sardeller

1 tsk Worchestershiresås

Salt & grovmalen svartpeppar

Blanda ner parmesanost, pressad vitlök, finhackade sardeller, Worchestershiresås i majonnäsen och mixa eller rör ihop.

Ställ dressingen i kylskåpet

Grillad kyckling

4 kycklingfiléer

Marinad:

1 msk olivolja

2 msk glutenfri Tamarisoja

1 msk tomatpuré

1 msk ekologisk grillkrydda

Salt och peppar

Blanda marinaden och pensla kycklingfilén. Lägg i en ugnsfast form sätt i en termometer och grilla tills innertemperaturen är 70 C.

 

Salladen

1-2 pkt fint bacon

Romansallad

Tomater

Skivad rödlök

Grovriven parmesanost

Skär bacon i bitar och stek.

Bygg din Ceasarsallad av romansallad, tomater, rödlök, bacon, skivad kyckling, bacon, dressing och riven parmeanost.

Njut!

Kram!

/Marie

Wonderbag – En modern kokgrop

DSC_0639

Wonderbag är en icke elektrisk slowcooker. En motsvarighet till en crock-pot eller att laga mat i en gryta i ugnen på svag värme under lång tid.

Jag blev tillfrågad av Wonderbag Sweden om jag skulle vilja prova att laga mat i en sådan. Om jag ska göra reklam för en produkt så ska det vara något som jag verkligen tror på. Självklart ville jag det. Det här är definitivt en produkt som jag gillar. Den är både klimatsmart och den bidrar till att förbättra fattiga familjers levnadsförhållanden. Läs mer

Chicken heart

chicken heart

Är du en fegis när det handlar om att prova lite ovanliga rätter eller vågar du prova? Vad sägs om små söta kycklinghjärtan? Det handlar ju inte direkt om att käka gräshoppor eller andra insekter. 🙂

I dag blev min tålmodiga familj serverade stekt kycklinghjärta, smörstekt färsk vitkål och en aoli med koriander, citron, chili och vitlök. Recept på hemgjord majonnäs hittar du här. Uteslut dijonsenap och cayennepeppar och tillsätt istället ovanstående kryddning.

Om rätten gick hem? Den fick väldigt olika betyg Läs mer

Kraschade blogginlägg och efterrätt på en tisdag…

I kväll har jag suttit flera timmar och knåpat med en ett blogginlägg från helgens LCHF Kryssning. När texten är klar så är det problem att ladda upp bilder och jag försöker spara ett utkast. Då försvinner ALLT! Positivt tänkande! Värre saker har ju hänt. Nästa gång jobbar jag i Word som jag brukar. Känns som en bra idé.

IMG_1625

Jag har i alla fall hunnit njuta av en riktigt god middag. Med efterrätt på en tisdag… Vardagslyx! Läs mer

Pulled chicken

IMG_1615

Jag älskar pulled pork men frågan är inte om denna Pulled chicken från 56kilo ändå slår den. Den är verkligen förföriskt god! Kycklinglårfilé är fetare och godare än bröstfilé. Jag väljer alltid den om det finns. Dessutom brukar den vara billigare. Jag tillagade den dragna kycklingen i min crock-pot på låg effekt i 6 timmar. Guacamole, som är superenkel att göra, och surkål passar väldigt bra till. Läs mer