Våfflor för alla!

Processed with Moldiv

På lördag så är det Våffeldagen. Det är klart att även du, som undviker mjöl, socker, mjölk och nötter ska kunna njuta av en god våffla. Barnen vill säkert gärna ha våfflor. Vilken tur att det går att göra BRA våfflor! En våffla måste inte göras av vetemjöl, mjölk och socker. Jag har tagit fram tre olika alternativ. Alla är självklart fria från vetemjöl och socker. Två är dessutom mjölkfria och en är även fri från nötter. Jag tror de flesta kan hitta ett recept som passar. Läs mer

Mozzarellabröd

IMG_2442

I morse när jag vaknade så var jag sugen på någon form av bröd till frukost. Gärna lättbakat. Jag funderade på oopsies. Oppsies innehåller cream cheese (färskost) och det hade jag inte hemma. Jag tycker de är lite väl luftiga också. Jag vill ha något mer brödliknande att tugga på när jag vill göra en smörgås. De här bröden ser ut lite som oopsies men har en fastare konsistens. De är gjorda med riven mozzarella men innehåller varken mandel- eller kokosmjöl. Det blev ett av de godaste bröd jag ätit. Lite som tekakor. Min son bad om flera stycken. Det är ett gott betyg 🙂

9 bröd

Ugn 200 C

Ingredienser

3 ägg

1 boll mozzarellaost (ca 100 g ost)

0,5 dl skalade sesamfrön

1 msk Fiberhusk

1 tsk bakpulver

0,5 tsk Himalayasalt (eller annat salt)

Vallmofrön till dekoration (eller sesamfrö)

Gör så här

Riv mozzarellan grovt

Blanda alla torra ingredienser

Vispa äggen

Bland ner mozzarellan

Rör ner de torra ingredienserna

Låt stå i 5 minuter

Klicka ut smeten på bakplåtspapper så att det blir 9 bröd

Strö över vallmofrön (eller sesamfrön)

Grädda ca 10 minuter

Om du inte äter upp alla samma dag så förslår jag att du fryser in bröden annars blir de lite fuktiga.

Bröden går utmärkt att rosta.

IMG_2448