Jag klarade det! – rapport från loppet

Mål

Glad och lycklig efter målgång.

Då är vi hemma efter två härliga dagar i Mora och Sälen. Jag har haft så roliga dagar med mina skidkamrater Berit och Cecilia. Alla känner sig väldigt nöjda efter sina lopp.

Här kommer en rapport från gårdagen. Jag var allt för trött för att orka skriva den igår.

Vi gick upp kl 03.00 igår. Fötterna smörjdes med Ormsalva, linementstift ströks på axlar, nacke och ryggslut. Packningen kollades en sista gång. Fanns allt med i midjeväskan? En kopp kaffe intogs. Frukosten och en flaska vatten packades i en kasse. Strax efter kl 04.00 gick bussen till Sälen och startplatsen i Berga by. På bussen så åt jag min frukost i lugn och ro, en protein- och fettrik omelett. Inga extra kolhydrater än så länge. Läs mer

Nedräkning – 1 dag kvar

dockor

I morgon är det dags! Då står vi på startlinjen till Öppet Spår.

I morse blev jag hämtad kl 08.30 av Berit och Cecilia för avfärd till Mora. Solen sken från en blå himmel. Det verkar som att vi lyckats pricka in det mest underbara väder till vårt lopp.

Vid lunch tid var vi framme i Mora för att inackordera oss. Vi bor väldigt fint och har en hel övervåning för oss själva bara 2 km från målet i Mora. Agneta som vi hyr av har servat oss mycket mer än vi förväntat oss. Allt är förberett. Hon har till och med bäddat och lagt fram handdukar med en liten chokladbit åt oss var. Det känns som på hotell.

Vi tog en promenad till centrum för att hämta våra nummerlappar och shoppa lite. Hela tiden går tjejer i mål efter att ha jobbat hårt för att genomföra Tjejvasan. Grattis till alla er!

Hela Mora vimlar av människor. Det är en riktig folkfest. Läs mer

Nedräkning – 2 dagar kvar

2 dagar kvar till start. Det börjar pirra i magen. Så ska det vara.

Jag pratade med Agneta som vi ska bo hos i Mora. Hon jobbar i organisationen för Vasaloppsveckan och de förutspår de bästa förutsättningarna på många år. Det låter toppen.

Jag har lagat maten som vi ska äta i morgon kväll, dagen före loppet. Det blir Pulled chicken med ugnsrostade rotfrukter. Du hittar mitt recept på Pulled chicken HÄR. Jag har lagat den i min suveräna Wonderbag. Det kommer att bli bra uppladdning inför loppet.

DSC_0933

Läs mer

Nedräkning – 3 dagar kvar

DSC_0927[1]

Tre dagar kvar till Öppet Spår. Jag har det riktigt lyxigt hela veckan. Ledig från jobbet och all tid till vila och förberedelser inför loppet. I dag blev det sovmorgon och så hann jag avsluta en bra deckare som jag läst. Under dagen så tog jag hand om lite skrivarbete som släpade efter.

Jag hann iväg till sportaffären för att handla några saker som saknades till söndagen. Ett par nya handskar (egentligen ska ett par handskar vara väl använda vid ett lopp för att inte riskera skavsår), en ny mössa och en midjeväska. Läs mer

Nedräkning – 4 dagar kvar

 

 

F&S

Några av mina härliga träningskompisar och Sören som kör hårt med oss.

Fyra dagar kvar tills vi stakar över startlinjen på Öppet Spår. I dag gjorde jag de sista träningspassen. Det blev drygt 2 mil skidåkning i strålande sol och underbara spår. Jag hade inte lust att kladda ner mina nya ”finskidor” med klister så jag fick acceptera dåligt fäste istället. Efter ett och ett halvt varv så hade jag nästan ångrat mig. Det kändes rejält i armarna efter 3 mil stakåkning igår. Hur som helst, det var en underbar tur. Nu har jag gjort drygt 40 mil som var mitt mål. Det känns bra. Läs mer

Nedräkning – 5 dagar kvar

Spåret 10,8 km

Fem dagar kvar till Öppet Spår. I dag körde jag 32,4 km. Jag är nu uppe i 38,2 mil. Målet är att ha åkt 40 mil före loppet. De sista milen planerar jag att köra i morgon.

Jag körde i Högbo Bruk i dag, i banan som Bessemerloppet kördes i igår. Det var fantastiskt fina spår. Runt nollan och riktiga stakspår. Jag stakade mestadels. Jag kan lova, 3 mil stakning känns i överarmarna även om man använder de stora muskelgrupperna i bålen och benen. Solen sken i början och det var ren njutning. Tyvärr hade jag inte räknat med att det skulle vara mörkt på slutet då jag fick köra helt utan ljus. Tur det var fina spår att förlita sig på. Nästa gång tar jag med mig pannlampan. Jag är inte rädd för mörker en risken är stor att köra omkull när det är mörkt och man är trött. Läs mer

Nedräkning – 6 dagar kvar

 

klassiker3

klassiker 4

I dag är det 6 dagar kvar tills jag ska åka Öppet Spår. På söndag, 28 februari, så är det dags. Första etappen i En Svensk Klassiker. Det kommer att bli tufft. Det är 12 år sedan jag åkte Öppet Spår. 9 mil på skidor är respektingivande. Som tur är så har jag två kompisar med mig i spåret, Berit och Cecilia. Två riktigt vältränade tjejer. Läs mer