LCHF Event 2017 – det bästa någonsin?

FB_IMG_1499262627687

Fotograf: Stefan Markebo

Förra helgen gick årets LCHF-event i Säffle av stapeln. Jag har deltagit i tre år och det har alltid hållit hög kvalitet. Det jag uppskattar med eventet är att de har breddat sig på ett bra sätt. Det heter LCHF- event men det rymmer så mycket mer än bara fokus på en strikt mängd kolhydrater. Förra året så fanns det även med föreläsningar med ett fokus på Paleo vilket jag tror uppskattades av många. För mig ligger Paleo och LCHF väldigt lika varandra. Med vissa individuella justeringar så är det inte så stor skillnad. Båda kostinriktningarna betyder för mig ren och naturlig mat, fri från socker och spannmål, lagad på riktiga råvaror som gärna får vara ekologiska.

I år var mixen av föreläsare i det närmaste perfekt. (En föreläsning med paleotema får gärna vara med nästa år igen) Mycket bra komponerat av er arrangörer!

I paletten av föreläsningar återfanns ämnen som metabolt syndrom, diabetes, hormoner, insulinresistens, praktiska kostråd, resistent stärkelse, fysisk och mental hälsa, sockrets historia, personliga berättelser, forskning och funktionsmedicin mm. Läs mer

LCHF Eventet i Säffle – Rapport från årets roligaste camping

Andreas Eenfeldt, Kostdoktorn

Andreas Eenfeldt, Kostdoktorn

Vilken helg det varit! Det populära och kända eventet för alla som åter någon form av lågkolhydratkost. Härliga människor samlade på samma ställe med ett gemensamt intresse för kost och hälsa. Jag åker hem glad och lycklig efter alla pratstunder med gamla och nya vänner, med massor av ny kunskap och full av inspiration. Mycket skratt har det blivit.

Helgen har bjudit på fantastiska föreläsare som alla har bjudit på sig själva, sin kunskap och erfarenheter.

Arrangörerna hade verkligen gjort ett bra jobb. Många av deltagarna på eventet bodde på Duse camping och samlades på kvällarna för grillning och avslappnat umgänge under partytälttaket. Sommaren verkar dessutom vara på ingång och vi fick riktigt fint och soligt väder.

Det var första gången jag var på LCHF Eventet men definitivt inte den sista!

Jag har bloggat om eventet på min blogg på Matkärlek. Där kan du kan läsa mer om allt skoj som hände varje dag. Där hittar du också korta summeringar av varje föreläsning. Och en massa bilder! Kolla in länkarna nedan.

Efter Dag 2

Efter Dag 1

Invigningsdagen

Hoppas vi ses där nästa år!

Kram!

/Marie

Jag, Leopold Roos, Lindha Wikström, Jonas Karlsson, Fredrik, Fredrik "Majoren" Söderlund, Fredrik Olsson, Pernilla Lantz och Stina Pettersson

En löptur efter en dags stillasittande. Jag, Leopold Roos, Lindha Wikström, Jonas Karlsson, Fredrik, Fredrik ”Majoren” Söderlund, Fredrik Olsson, Pernilla Lantz och Stina Pettersson

På väg till LCHF Event 2015

image

Jag sitter på tåget på väg till årets LCHF Event i Säffle. Vad roligt det ska bli. Fredag och lördag fyllda av inspirerande och intressanta föreläsningar om kost, hälsa, livsstil, diabetes och hormoner. Vi kommer som de flesta att bo på vackra Duse camping vid Vänerns strand. På kvällarna blir det umgänge och grillning. Löparskorna är med så förhoppningsvis blir det även någon löprunda.

Här kan du se det späckade programmet

På min blogg på Matkärlek kommer att rapportera om allt spännande som händer. Håll utkik där!

Vi ses!

/Marie