Festlig mjölkfri räksoppa på hemkokt räkfond

IMG_2438

En dag så kokade jag en räkfond av överblivna räkskal. Jag kan inte förstå att jag tidigare såg skalen som sopor efter att vi njutit av räkor. Nu begriper jag bättre.

Räkfonden blev basen till underbar räksoppa. Till den så hade jag en härlig och även den både mjölk- och glutenfri Focaccia. Det blev en riktig festmiddag.

7 dl räkfond, hemkokt eller köpt

400 g skalade räkor

250 g champinjoner

3 msk kokosolja

5 dl kokosmjölk eller kokosgrädde (Jag föredrar Garant eller Santa Maria Extra cremy coconut milk)

5 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 dl torrt vitt vin (kan uteslutas och bytas ut mot mer vatten)

0,5 dl hackad dill

1 msk tomatpuré

1 tsk arrowrot

Hacka champinjonerna fint

Bryn dem i kokosoljan och tillsätt tomatpurén.

Tillsätt vatten, vittvin, kokosmjölk, grönsaksbuljong och arrowrot

Låt puttra i 30 minuter.

Tillsätt räkor och dill.

Till soppan så serverade jag min goda Focaccia. Till skillnad från de flesta andra Foccacciarecept så är den, förutom glutenfri, även mjölkfri.

Smaklig måltid!

Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *