Fisksoppa med saffran och musslor

Fisksoppa med saffran och musslorMusslorna:
I nät blåmusslor
3 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong, gärna Renee Voltair´s ekologiska Lantbuljong

Börja med att skrubba och skölja musslorna i kallt vatten. Släng de som är trasiga eller som inte stänger sig.
Koka upp buljongen och lägg i musslorna som får sjuda fem minuter.
Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Lägg de åt sidan.

Fisksoppan:
5 dl vatten
2 dl vitt vin
3 msk kokosolja
0,5 dl persilja
0,5 dl dill
1 gul lök
1 röd paprika
2 dl purjolök
2 dl sockerärtor
1 morot
1 litet stånd fänkål
10 st cocktailtomater
300 g lax
300 g kolja eller annan vitfisk
100 g räkor
2 msk grönsaksbuljong, gärna Renee Voltair´s ekologiska Lantbuljong
500 ml kokosmjölk (jag använder Garant som är tjock och krämig)
1 pkt saffran
Tabasco, svartpeppar, örtsalt, vitpeppar, gurkmeja
Lite arrowrot att reda med.

Skär lök, paprika, morot och fänkål i bitar och fräs i kokosolja.
Häll på vatten, vin och buljong. Och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt kryddorna.
Skär purjolöken i bitar, dela cocktailtomaterna i halvor.
Blanda 1 tsk arrowrot med kokosmjölken och blanda ner i grytan.
Skär fisken i bitar och lägg ner den samt purjolök, sockerärtor, dill och persilja i grytan.
Låt puttra 5-10 minuter till.
Tillsätt cocktailtomaterna, räkorna och musslorna servera!

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *