Gott Nytt År 2018!

Kajak

År 2017 går mot sitt slut. Kanske har året varit toppen. Kanske har året varit ett mindre bra år. Alldeles oavsett så vänder vi blad och vi har ett helt nytt år framför oss. Kan vi göra det bästa av det året? Vara rädda om oss själva, både kroppsligt och själsligt? Lika mycket som vi tycker att vi ska vara rädda om våra vänner. Det är lätt att tappa bort oss själva i all strävan efter perfekthet. Vi ska prestera så mycket. Men för vem? Är det verkligen för oss själva vi fyller dygnets alla timmar? Det vet bara du men jag tror vi ska stanna upp ibland och fråga oss själva, lever jag på det sätt som jag vill? Göra jag saker som jag skulle kunna låta bli och kanske också må bättre. Avstår jag från att göra saker som jag egentligen väldigt gärna skulle vilja göra? Prioriterar bort det i konkurrens med vardagliga måsten? Är städningen det viktiga under dina lediga helg eller skulle du hellre vilja gå ut i skogen med matsäck, ta en cykeltur, en tur på sjön? Göra det som ger Dig ett leende på läpparna.

Kanske ska år 2018 bli det år då vi skippar en del måsten och istället väljer det som gör oss glada och får oss att må bra. Ut med en del av det tråkiga, in med mer roligheter. Livet är för kort för att inte försöka njuta så mycket som möjligt.

Jag gjorde En Svensk Klassiker år 2016 med min underbara vän Berit. Det var egentligen ett kasst år för mig då jag inte alls var i form på grund av riktigt dåliga blodvärden. Jag är ändå så stolt över att jag tog mig igenom varje gren och vi hade så roligt tillsammans. Jag är väldig glad över det året trots att det var motigt ibland.

År 2017 har inte innehållit några sådana tuffa strapatser. I år så bestämde vi oss för att det skulle bli ett år där vi bara skulle fokusera på att ha roligt, utan så mycket planering, mer friluftsliv, utevistelse och nya upplevelser. Vi investerade i kajaker, mountainbikes och tält. Vi hade en härlig tältsemester på Västkusten med vår lilla grill, fina cykel- och paddelturer och löpning och promenader i ett underbart klipplandskap.
Mina ben har sett ut som en världskarta i sommar, fulla av blåmärken. Men, vad gör det, vi har haft roligt.
Vi bestämde oss också för att gå ut och lyssna mer på livemusik. Det behövde inte vara stora och dyra konserter utan lika gärna på en liten pub med okända band. Årets höjdare var konserten med Brad Paisley i Furuviksparken i somras. Riktigt bra country!

År 2017 har också innehållit en utbildning till Hormonterapeut. Kunniga Therese Renåker har hållit i utbildning. Det har varit otroligt intressant och spännande. Hormoner och OAT-axeln är en viktig kunskapsbit för att förstå framför allt hur den kvinnliga kroppen och hjärnan fungerar.

Det bästa med år 2017 har ändå varit att det går bra för våra barn. Prestationer är oväsentligt. Det viktiga är att de mår bra och känner sig nöjda med livet. Sist men inte minst så ger vårt lilla barnbarn, som blev 3 år i somras, oss en obeskrivlig glädje. Aldrig kunde vi föreställa mig hur fantastiskt det skulle kännas att bli farmor och farfar.

År 2018 kommer att starta med något riktigt spännande. Jag ska börja en utbildning i Funktionsmedicin. Inom funktionsmedicin så tittar man på bakomliggande orsaker till sjukdom, man fokuserar mer på det friska och man arbetar aktivt tillsammans med patienten. Man behandlar inte bara symptom. Funktionsmedicin är något som kommer stort i framtiden.

Jag hoppas att vi alla får ett riktigt fint år 2018 med god mat att njuta och som får oss att må bra, att vi gör saker vi tycker om och att vi bryr oss om och umgås med våra vänner  och är rädda om oss själva!

Gott Nytt År 2018!

Marie

Några bilder från vårt upplevelserika och roliga år 2017

IMG_3728

IMG_3727

 

strandhugg

 

Tony Västkusten

 

rensa makrill

 

20170802_084410

 

tält

 

20170724_202132

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *