I dag lyckades jag laga en pizza med den bästa botten ever! Inte svampig och äggig utan ganska fast. Krispiga kanter blev det dessutom.
Tomatsåsen kokar du enkelt själv. Receptet hittar du här.
Pizza botten
1 plåt pizza, 2-3 portioner
Den var så god så hos oss gick det åt två plåtar för tre matglada grabbar och en tjej. 🙂 Varning alltså, för att det går åt mer…
Ugn 180 C
100 g riven ost
3 ägg
0,75 dl grädde eller kokosmjölk
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk olivolja
Vispa ägg och grädde och tillsätt resten av ingredienserna. Låt stå och svälla 5 minuter. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15-20 minuter eller tills den har fått färg i kanterna. Ta ut den och låt svalna några minuter.
Öka ugnsvärmen till 250 C.
Bred på tomatsåsen och riven ost i riklig mängd. Jag toppade med spansk chorizo, chevré (getost), rödlök och smörstekt grön sparris. Grädda tills osten smält. Dekorera med färsk basilika eller ruccola eller torkad basilika och oregano.
Det var nog den godaste pizza jag ätit! Hoppas ni också gillar den.
åh, vilken god pizza! Ser fantastiskt gott ut!
Vad roligt att du säger det Marja! Hoppas du också tycker om den om (när!) du lagar den. 🙂 Kram!
/Marie
Tack, detta ska jag testa! Ska man vispa ägg och grädde fluffigt med elvisp eller mer röra ihop?
Hej Sofia!
Vad roligt! Hoppas du kommer att gilla pizzan. Jag vispar äggen fluffiga med elvisp först eller tillsammans med kokosmjölken. Båda sätten går bra.
Lycka till!
Hälsningar
Marie
Does the grated cheese go into the base mix or is that for the topping?
Hi Donna,
In the recipe there is 100 g grated cheese for the base mix. On the top you add the amount of cheese that you prefer.
I hope you will enjoy the pizza!
Hug!
Marie
The best pizza I have tried since low carbing!
Oh, thank you Donna! I’m happy you liked the pizza!
Have a good day!
Marie
Pingback: Semester och gästinlägg av Marie Norder Aspholm | Birgitta Höglunds mat
Hej!
Supergod pizza. Testade receptet igår. Verkligen god botten.
Tack// lotte
Vad glad jag blir att du tyckte om pizzan, Lotte! 🙂
Marie
Pingback: Sugen på pizza på nyårsdagen? | Gävle Kost & Livsstil
Bästa pizzan jag gjort. Kanonbra botten?
Hej Elisabeth!
Tack så mycket! Vad glad jag blir. Den är en favorit hemma hos oss med.
Hälsningar
Marie
Detta var den godaste pizza jag ätit på länge, och första varianten utan vetemjöl jag testat som faktiskt kändes som en ”vanlig” pizza ?. Tack Marie!
Tack för de fina orden Ann. Vad glad jag blir att du blev nöjd med pizzan!
Hälsningar
Marie
Tack för det här receptet Marie! Jag gjorde bottnen och tomatsåsen efter ditt recept igår. Kanonbra! Toppingen gjorde jag en egen variant och det hela blev verkligen supergott.
Har du provat att spara bottnar i kylen eller frysen?
Hälsningar
Eva
Tack Eva! Vad roligt att du tyckte om pizzan. Toppingen går att göra i alla möjliga varianter. Man tar det man gillar.
Jag har aldrig frusit botten. Det har aldrig blivit något över. 🙂 Det går säker bra.
Marie
Jag ska prova att frysa några bottnar, och även tomatsåsen. Då går det fort att göra i ordning några plåtar om man blir akut sugen.
Hihihi, jag förstår att det inte blir något över. Jag gjorde två plåtar i fredags och frossade till fredagsmys. Sedan har jag ätit den till frukost, lunch och middag lördag och söndag. Sista biten gick åt till frukost i morse. Det var meningen att det skulle komma några på fredag, men det blev ändrade planer. Det var ingen konst att smacka sig alltihop själv, kan jag säga 😀
Blev kanon,alla i familjen tyckte om den!! Tack för receptet!!
Tack Lena!
Vad roligt att alla tyckte om den. Har du barn som den föll i smaken? 🙂
Hälsningar
Marie