Hjärtgryta med chili och vitlök

IMG_1498

IMG_1501 (1)

8 portioner

1 nöthjärta, ca 1,8 kg

5 dl vatten

2 dl rödvin

1 dl smör eller kokosolja

0, 5 dl olivolja

3 morötter

1 bit rotselleri

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

0,5 dl tomatpuré

3 msk Renée Voltair lantbuljong

3 msk Renée Voltair Tamarisoja (glutenfri)

3 lagerblad

Svartpeppar

Salt

Putsa hjärtat och skär det i tärningar. Skär grönsakerna i bitar.

Fräs köttet lätt i smör eller kokosolja. Tillsätt grönsaker och låt fräsa med. Tillsätt vatten, vin, olivolja och kryddor och låt puttra så svag värme under lock i 10 timmar. Om du använder en slowcooker så blanda det frästa köttet med resten av ingredienserna och tillaga på låg effekt i 10 timmar.

Njut en fantastisk god och smakrik köttgryta, gärna med hemgjord surkål till. Låt dina gäster få gissa vad det är för gott du serverar…

4 thoughts on “Hjärtgryta med chili och vitlök

  • 18 mars, 2015 at 17:35
    Permalink

    Hej! Jag äter gärna inälvsmat och blev intresserad av ditt recept på kostdoktorns blogg. Där stod att det var rödvin i grytan men jag kan inte hitta vin i ingredienslistan! Ska det vara vin i eller är det fel?

    Reply
    • 19 mars, 2015 at 19:23
      Permalink

      Hej Agneta,
      Jag ser att jag missade vinet i receptet. Tack för att du uppmärksammade det. Det är ordnat nu. 🙂
      /Marie

      Reply
  • 18 mars, 2015 at 17:39
    Permalink

    Förlåt, nu ser jag att det var på
    en paleoblogg (swedish paleo)jag hittade ditt recept på, inte kostdoktorns. Jag vill gärna koka din gryta och behöver veta om jag ska köpa vin 🙂

    Reply
    • 19 mars, 2015 at 19:24
      Permalink

      Vinet gör det extra gott tycker jag! 🙂
      /Marie

      Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *