Kyckling i curry

Kyckling med curry

Kyckling med curry är en av mina favoriträtter som väcker matminnen från barndomen. Så kyckling med curry blev det en dag. Fast en lite annorlunda variant än mammas.

1 kg färsk kycklingfile
5 dl kokosmjölk, Garant eller Santa Maria Extra creamy
1 stor gul lök
2 små paprikor i valfri färg, jag gillar att blanda färger
1 stor morot
4 msk kokosolja eller smör
1 msk Renee Voltairs grönsaksbuljong eller 1 eko kycklingbuljongtärning
1 tsk arrowrot
1 tsk curry
1 tsk madras curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk röd currypasta
1 msk färsk koriander eller 1 tsk torkad
Salt

Skär grönsaker och kyckling i bitar och bryn i kokosolja eller smör.
Pudra över kryddorna och rör om.
Tillsätt kokosmjölken, koriandern och buljongen och låt puttra i 10-15 minuter.
Servera med valfria grönsaker.

One thought on “Kyckling i curry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *