Kycklingsallad med rostad paprika- och chilidressing med Västerbottenost

FullSizeRender (5)

I dag blev jag sugen på en mättande sallad och skapade den här kycklingsalladen med en underbart god dressing med rostad paprika och chili och Västerbottenost. Om du gillar Ceasarsallad så tror jag du kommer att älska den här.

4 portioner

Ugn 200 C

800 g kycklinglårfilé
0,5 dl olivolja
1 msk Renée Voltairs Tamarisoja (den är glutenfri)
2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk honung (valfritt)
salt
svartpeppar
1 pkt bacon
strimlad roman- eller isbergssallad
cocktailtomater
skivad rödlök
färsk timjan

Blanda olivolja, soja, honung och kryddor och pensla kycklinglårfilén. Bred ut de filéerna på en plåt och ugnsstek ca 20 min eller tills de är genomstekta. Täck över så de håller sig ljumna.
Skär bacon i små bitar och knaperstek

Dressing

1 liten röd paprika
1 röd chili
1 stort ägg
2 dl mild rapsolja, ej kallpressad
0,5 msk Perstorps ättika 24 %
1 dl riven Västerbottenost
salt
svartpeppar

Dela paprikan i fyra delar, pensla den och chilin med olivolja. Lägg den på en form och ugnsstek ca 20 min.

Häll ägget, rapsoljan och ättikan i en hög behållare. Mixa med en mixerstav i botten en stund och vicka sedan på den lite innan du lyfter den upp och ner. Om majonnäsen inte skulle tjockna så kan du tillsätta ytterligare ett ägg och börja om.
Alt. ta 2 dl färdig majonnäs.
Kärna ur den rostade chilin och paprikan och skär i bitar och mixa ner i majonnäsen. Mixa sedan ner Västerbottenosten.
Salta och peppra

Lägg upp sallad, cocktailtomater, rödlök och skivad kyckling. Häll på dressing och bacon och dekorera med timjan.

Ät och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *