Majonnäs

1396907_748664278523989_6597904697967237961_o

En del gillar inte hemgjord majonnäs och ärligt talat så gör inte jag alltid det heller. Den blir ofta tam och smaklös med för lite syra. Men nu, efter många experiment så har jag nu, i mitt tycke, lyckats gjort en riktigt god majonnäs. Dessutom är det hur enkelt som helst att göra den. Inget droppande med olja behövs utan i med ingredienserna i en hög burk. Sätt mixerstaven i botten och vicka lite fram och tillbaka utan att lyfta upp den. När majonnäsen tjocknat så går det att lyfta mixerstaven upp och ner. Klart på mindre än en halv minut. Om majonnäsen inte skulle tjockna, vilket kan hända i sällsynta fall, så tillsätt ett litet eller ett halvt stort ägg och börja om.

1 ägg
2 dl mild rapsolja (kallpressad oliv- eller rapsolja blir inte gott enligt mig)
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk Perstorp ättika 24 %
Salt & vitpeppar
Lite cayennepeppar
Kom ihåg att alla ingredienser ska ha samma temperatur