Månaden med rosa skräp är över

Rosabandet editDen rosa månaden av förtäckt omtanke är över. Vad är jag för otäck människa som kan säga så? Det är väl behjärtansvärt att medverka i kampen mot bröstcancer. Eller?

I en månad så har vi blivit överösta med rosa bilder på allt möjligt som vi ska köpa för att stödja kampen mot bröstcancer. Galor på TV och kändisar som uttalar sig. Självklart ska alla vara med!

Men, är det ingen som är det MINSTA kritisk? Är det ingen som skriker att kejsaren faktiskt är naken!?

Photo Collage Maker_5cD0Jc

Vi har två Rosa bandet kampanjer i Sverige. Den ena är Rosa Bandet kampanjen för BRO, Bröstcancerföreningarnas riksorganisation som symbol för Bröstcancermedvetenhetens månad (NBCAM).  Cancerfondens Rosa Bandet kampanj är den andra.

Jag stödjer inte Rosa Bandet. Mitt ställningstagande grundar sig på flera orsaker. Rosa bandet sponsras av läkemedelsjätten AstraZeneka. AstraZeneka ägs av Imperial Chemical Industries (ICI) som är en ledande tillverkare av kemikalier och bekämpningmedel som bidrar till att cancer uppstår.

Grundtanken är att bröstcancer inte kan förebyggas utan fokus är att behandla med läkemedel, strålning och kirurgiska ingrepp.

Photo Collage Maker_23zWEP

Rosa Bandet samlar in pengar genom att vi köper bullar, godis och butiksbakat bröd. Allt detta höjer blodsockret och ökar risken för att drabbas av cancer. Att cancerceller lever av socker har vi känt till länge. Otto Warburg upptäckte redan på 30-talet att cancerceller förbrukar många gånger mer socker än vanliga celler.
Det är direkt motbjudande att vi ska köpa sådant som bidrar till cancer för att motverka cancer!

Bullogram! Köp bullar – motverka cancer! Hur tänkte de där? Jag blir bedrövad av att konsumenter går på detta. Det handlar om kunskap.

bun

Rosa bandet drar in pengar som satsas på forskning för att ta fram läkemedel för behandling av bröstcancer. Cancermediciner är en miljardindustri och ett av de mest inkomstbringande läkemedlen för läkemedelsindustrin. Självklart är man inte intresserad av att satsa pengar på forskning som inte leder till att man tjänar pengar på läkemedel. Att forska på hur man förebygger cancer med hjälp av kost är inte definitivt inte lika intressant.

Här kan du läsa två intressanta inlägg om Rosa bandet:

http://kurera.se/rosa-oktober-bluffen-gatt-pa-den/

http://evalotta.info/brostcancer-och-den-rosa-lognen/

För dig som vill stödja förebyggande oberoende forskning och samband mellan kost och sjukdomar så rekommenderar jag den nystartade Kostfonden.

Förutom Kostfonden så hittar du HÄR en lista på alternativa cancerrelaterade fonder.

Jag vet att vi genom att äta och leva hälsosamt kan minska risken att drabbas av cancer och andra moderna sjukdomar och fortsätter arbeta för att sprida kunskap om det.

Hälsningar

/Marie

 

2 thoughts on “Månaden med rosa skräp är över

 • 4 november, 2015 at 08:58
  Permalink

  Hej ! Jag tycker precis likadant , med dessa varje års kampanjer och det flesta tokigare än den andra ! Hur mycket har man fått ihop med pengar och går det verkligen till detta ändamål ? Sen gör man bara läkemedel som man inte vet om dessa hjälper dem, eller dödar istället. En bekants släkting har haft cancer, och ha nu sist fått strålning och hennes hy har fräts- skador . Fruktansvärt !!! Jag kan tänka mig,att hon får kämpa hårt, om hon ska överleva. Jag har försökt ge länge med olika hjälp- råd ,men jag vet inte om hon för dessa ens till fram till denna arma människa. Sist hörde jag, att hon bara kunde äta mannagrynsgröt och dricka Oboy. Bara SOCKER, men om man är svårt sjuk så är det svårt att orka tänka på näring.: ( Om vinstintressena får hela tiden vara på första plats, istället för människor, så kastar vi bort alla pengar på sjön, när pengarna får bara storföretagen bli större och ger ingen riktigt hjälp där det behövs. Och sen dessa olika skilda kampanjer ! Cancer är cancer var den än är och om den sjuke är vuxen människa eller barn, så är det samma cancer i alla fall . Lika farlig till alla människor ! När får vi riktig hjälp, och att kosten är väldigt viktig. Jag frågar också mig att varför dessa ”sockerkampanjer” mot cancer, som gör cancer ??? Det är frågan? Kanske dem försöker ge en del av köpepengarna av dessa bullar, godis mm…till denna ändamål när dem även gör så mycket skada. Kram/Paula : )

  Reply
 • 5 november, 2015 at 23:19
  Permalink

  Hej
  Jag kan inget annat än att hålla med dig. Jag har också bojkottat hela kampanjen, för jag tycker att förutom det du skriver om ovan så finns andra som använder sig av det vidriga sättet att tjäna pengar på, från TV, telebolagen mf.

  Mvh

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *