Det här var det första brödet som jag uppfann och många tyckte de blev väldigt goda. Jag längtade jag efter en smörgåsfrukost en morgon. Vetemjöl är så klart helt uteslutet för mig. Jag letade på nätet men hittade inget lågkolhydrat/paleo brödrecept med de ingredienser jag hade hemma. Ok, då får jag väl hitta på ett eget recept då. Hitta på egna bakrecept är alltid vanskligt. Resultatet kan lika gärna bli pannkaka. Men det blev en fullträff! De blev till och med godare är andra liknande recept jag gjort tidigare.
Frallorna är både enkla och snabba att baka. Brödet är mjölkfritt. Jag har även gjort en variant med kokosmjöl, Morgonbullar med kokosmjöl, istället för mandelmjöl för de som inte tål mandel.
8 st, Ugn 200 C
5 ägg
1,5 dl kokosmjölk
3 dl mandelmjöl
0,5 dl Pofiber
1 dl Fibrex
0,5 dl helt linfrö
0,5 dl skalat sesamfrö
1 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
Pumpafrö till dekoration
Vispa äggen fluffiga. Blanda i kokosmjölken. Blanda torrvaror och blanda i. Låt stå 5 minuter.
Klicka ut 8 bröd/bullar på bakplåtspapper. Det går lättare att forma dem med våta fingrar.
Dekorera med pumpafrön. Grädda 15 minuter mitt i ugnen
Varje bröd innehåller knappt 3 gram kolhydrater (kan variera beroende på märke på ingredienser).
Avnjutes med mycket smör och gott pålägg!
Pingback: Lyxfrukost med nybakade mandelfrallor | Camilla tränar – hälsa och träning
Vad roligt! Hoppas du gillade frallorna Camilla. 🙂
Pingback: Semester och gästinlägg av Marie Norder Aspholm | Birgitta Höglunds mat