På kostrådgivarutbildningen skulle vi presentera var sitt recept. Den skulle vara socker- och glutenfri så klart och gärna även mjölkfri. Den här enkla egenkomponerade laxen var mitt bidrag. Vi har lagat den ofta och många har gett den beröm och att till och med barnen bett om påfyllning. Snabb vardagsmat när den är som bäst.
4 portioner
500 g laxfile eller 4 portionsbitar
1 röd lök (kan uteslutas)
2 dl kokosmjölk (jag gillar Garant eller Santa Maria extra creamy coconut milk)
0,5 dl dill
0,5 dl tomatpuré
Örtsalt och nymalen svartpeppar
Ev lite Tabasco och worchestershiresås
Använd gärna ekologiska råvaror
Sätt ugnen på 200 C. Smörj en form med kokosolja eller smör.
Lägg i laxen. Skär löken i skivor och fördela över laxen. Ev kan löken brynas lite först.
Blanda kokosmjölken med tomatpuré, dill och kryddor.
Häll över laxen och gratinera 20-30 min.
Servera med kokt blomkål eller broccoli och mjölksyrad kål eller andra grönsaker du tycker om.
Pingback: Veckomeny LCHF (och Paleo) | Tidningen Matkärlek