Maries mjölkfria köttbullar

Mjölkfria köttbullarVi älskar köttbullar i vår familj. Jag undrar hur formen kan spela så stor roll. Köttfärslimpa är också jättegott men de mindre köttbullarna blir allt lite speciella ändå. De här blev de godaste julköttbullarna, fria från både gluten och mjölkprodukter.
Passar så klart när som helst. I år provade jag att koka dem och sedan steka snabbt i smör för att få fin yta och färg.

1 kg nötfärs
1 msk fiberhusk alt 2 msk Pofiber
1-1,5 dl kokosmjölk
1 stort ägg
1 msk tamarisoja
1 tsk lökpulver
1tsk kryddpeppar
0,5-0,75 msk salt
Vitpeppar och svartpeppar efter smak, var inte för försiktig…

Blanda fiberhusk alt. Pofiber med 1 dl kokosmjölk och låt stå några minuter.
Blanda övriga ingredienser med nötfärsen. Blanda i fiberhusk/Pofiberröran.
Tillsätt ev mer kokosmjölk. (Smaken av kokosmjölk känns inte i de fördiga köttbullarna).
Rulla köttbullar. Koka i saltat vatten eller med buljong tills de flyter upp, ca 5 min. Låt de kallna något.
Stek sedan snabbt i rikligt med smör tills de fått fin färg.

Köttbullarna blev supergoda och saftiga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *