Min godaste fläskpannkaka

IMG_1613

Den här fläskpannkakan slår till och med originalvarianten med vetemjöl. Att den är mycket hälsosammare gör ju inte saken sämre. En del fläskpannkakor har inte rätt konsistens utan är lite för lösa och äggiga. Den här är något fastare precis som jag vill ha den. Den innehåller riven ost och jag gör den med kokosmjölk för att hålla nere mängden mejeriprodukter. Du kan självklart ta vanlig grädde istället för kokosmjölk om du föredrar det. Om man helt vill utesluta mejeriprodukter så borde det gå bra att ersätta osten med lite mer kokosmjöl. Det får jag prova nästa gång.

4-6 portioner

Ugn 200 C

8 stora ägg

5 dl kokosmjölk (jag använder Garant)

1,5 dl kokosmjöl

2 msk Fiberhusk

200 g riven ost

50-100 g smält smör

2 paket bacon

1 msk salt, gärna oraffinerat havssalt

Skär bacon i bitar och stek.

Vispa ägg, kokosmjölk och kokosmjöl.

Tillsätt smör, Fiberhusk salt, riven ost och bacon och låt svälla några minuter.

Häll smeten i en smörad långpanna och grädda i 30 minuter.

Servera med lingon och njut långsamt!

2 thoughts on “Min godaste fläskpannkaka

 • 18 januari, 2016 at 19:31
  Permalink

  Hej!

  Har provat några av din recept med framgång.

  Jag har en fråga till dig, vet du någon dietist i Stockholm som gillar och kan lchf och som accepterar remiss så att högkostnadsskyddet gäller?

  Mvh
  Christer

  Reply
  • 21 januari, 2016 at 11:48
   Permalink

   Hej Christer!

   Ursäkta för sent svar.
   Vad roligt att du gillar mina recept. Tack för det!

   Jag kan kolla upp lite bland mina kollegor om det är någon som känner till en dietist som arbetar med LCHF. Jag återkommer.

   Med vänlig hälsning
   Marie

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *