Min resa till professionell coach

händer

Det har varit tyst på bloggen ett tag. Det har varit så för att jag prioriterat min tid. Dygnet har bara 24 timmar och jag har ett ansvar mot mig själv att behandla min kropp och själ på ett vänligt och tålmodigt sätt. Livet handlar inte om att prestera.

Det är bara på bloggen som det har varit lite stiltje. För övrigt så har det hänt otroligt mycket spännande och fantastiska saker. Jag utbildar mig till professionell coach. Det finns två internationella certifieringsorganisationer, ICC och ICF. Jag certifierar mig som ICC Coach men kommer också att kunna erhålla dubbel certifiering som ICF coach.

Jag avslutar just nu min utbildning till Internationellt Certifierad coach. Utbildningen har tagit ett halvår.
Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själv och att bidra till att människor presterar och mår bättre. En certifierad coach kan coacha inom vilka områden som helst eftersom coachen inte är en expert (vilket den naturligtvis kan vara i vissa fall). Coaching innebär att coachen har frågorna och klienten har svaren. Klienten sätter målet och hur denne ska ta sig dit. Coachen ansvarar för processen. Klienten ansvarar för resultatet och att denne tar sig dit. Med stöd och vägledning från coachen.
Det som är unikt med att utbilda sig till ICC Coach är integreringen med mental träning som ett kraftfullt verktyg som tillsammans med coaching blir ett ännu effektivare verktyg att nå sina mål genom att tillämpa målprogrammering av sitt undermedvetna.

coaching-2738522_1920

I januari så var jag till Thailand och började min utbildning till Internationellt Certifierad Life Coach. Den är en vidareutbildning på min coachutbildning. Life Coaching är ännu bredare än coaching som ofta följer en ganska strukturerad process. Allt som man kan göra som Life Coach kan du göra som coach men denna utbildning tar det min kompetens till en ännu högre nivå.

Lifecoaching handlar om livsutveckling, livsproblem, livsbalans, om personlig utveckling, ledar- och executive utveckling, relationsutveckling mm.

 • Som Life Coach hjälper dig att utveckla ett liv med hög kvalitet, livsmotivation och livsglädje
 • Hur kan du hitta balans i livet, mellan arbete och privatliv, familj och vänner?
 • Excellence! Att utveckla det som är bra till att bli ännu bättre. Bli ditt bästa jag!
 • Arbete med dina värderingar. Vad är viktigt i ditt liv? Har du dina kärnvärden med dig i dina beslut och ditt sätt att leva?
 • Vi arbetar tillsammans med dina visioner, mål och drömmar, din glädje och tillfredsställelse
 • Som Life Coach hjälper dig att utveckla ett liv med hög kvalitet, livsmotivation och livsglädje
 • En Life Coach utgår från att du har eller kan utveckla alla resurser som du behöver för att utvecklas och nå dina mål
 • Det som gör även denna denna coaching unik är integreringen med Mental träning i ännu större utsträckning som ett kraftfullt verktyg för att programmera ditt undermedvetna till att utvecklas och att nå dina mål.

Något som är mycket intressant är hur man kan använda mental träning som ett verktyg i coaching inom livsstil, för de med olika sjukdomar, för de som mår dåligt både fysiskt och psykiskt. Hjärnan går att påverka och det som försiggår i hjärnan, i vårt undermedvetna påverkar vårt beteende, våra tankar och våra känslor. Att använda sig av mental träning för att uppnå våra mål innebär att vi programmerar hjärnan med bilder och triggers. Många idrottare använder sig av mental träning. Vi vet t ex att vi kan påverka blodtrycket med hjälp av mental träning (självhypnos) och att vi till och med kan bli opererade utan narkos eller bedövning genom att tillämpa mental träning. Hur kan vi använda oss av det vid sjukdomar?
Detta är inget nytt och okänt men som livsstilscoach, kostrådgivare, funktionsmedicinsk terapeut mm så är det ännu inte vanligt att man använder sig av mental träning som ett verktyg. Hjärnans kraft är fantastiskt. Användningsområdena och fördelarna är obegränsade.

Min utbildning till Internationellt Certifierad Life Coach kommer att avslutas i augusti.

I mina utbildningar så har jag Lars-Eric Uneståhl som lärare. Många av er känner säkert till Lars-Eric Uneståhl.

Från Wikipedia:
Lars-Eric Uneståhl, född 1938, är en leg. psykolog och fil dr i psykologi. Han är en av de psykologer i Sverige som introducerat mental träning för idrottare och andra.
Uneståhl började på 1970-talet hjälpa framstående idrottsmän med mental träning. Han har senare utvidgat området till bland annat företagsledning. Uneståhl har givit ut över hundra böcker, kassetter och cd-skivor med inriktning på mental träning varav många inom området idrottspsykologi. Han driver Skandinaviska ledarhögskolan AB i Örebro.

HÄR kan du höra Lars-Eric berätta mer om mental träning.
HÄR kan du  höra Lars-Eric berätta mer om coaching.

Även Elene Uneståhl medverkar som lärare i mina utbildningar hos Skandinaviska Ledarhögskolan. Elene är en kompetens inom bl a coaching, mental träning, hypnos och NLP.

Om du är intresserad av coaching, mental träning mm så besök gärna GROW Magazine.
”I GROW magazine kan du läsa artiklar, nyheter och tankar om coaching, om och av coacher, men också om idéer och företeelser som gror runt ikring oss och som kan ge perspektiv på den tid vi lever i. Det kan handla om livsstils- och samhällsrelaterade frågor i stort med mer livsfilosofisk inriktning. Förhoppningen är att GROW magazine kan inspirera och ge idéer.”

Jag ser fram mot en otroligt spännande framtid där jag, tillsammans med min tidigare kunskaper inom t ex kostrådgivning, livsstilsrådgivning, funktionsmedicin och massage, kommer att använda mig av min kompetens som coach tillsammans med mental träning för att kunna hjälpa mina klienter att hjälpa sig själva.

Jag kommer att kunna hjälpa dig att hjälpa dig själv ännu bättre! Till att bli ditt bästa jag!

Marie

Solnedgång Thailand

2 thoughts on “Min resa till professionell coach

 • 10 februari, 2019 at 15:22
  Permalink

  Lycka till, vilket spännande äventyr du är ute på. Låter som bra komplement dina utbildningar.

  Reply
  • 21 februari, 2019 at 17:35
   Permalink

   Tack Tina!

   Ja, det kommer att vara ett bar komplement. Tillsammans så blir de effektiva verktyg.

   Marie

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *