Mozzarellabröd

IMG_2442

I morse när jag vaknade så var jag sugen på någon form av bröd till frukost. Gärna lättbakat. Jag funderade på oopsies. Oppsies innehåller cream cheese (färskost) och det hade jag inte hemma. Jag tycker de är lite väl luftiga också. Jag vill ha något mer brödliknande att tugga på när jag vill göra en smörgås. De här bröden ser ut lite som oopsies men har en fastare konsistens. De är gjorda med riven mozzarella men innehåller varken mandel- eller kokosmjöl. Det blev ett av de godaste bröd jag ätit. Lite som tekakor. Min son bad om flera stycken. Det är ett gott betyg 🙂

9 bröd

Ugn 200 C

Ingredienser

3 ägg

1 boll mozzarellaost (ca 100 g ost)

0,5 dl skalade sesamfrön

1 msk Fiberhusk

1 tsk bakpulver

0,5 tsk Himalayasalt (eller annat salt)

Vallmofrön till dekoration (eller sesamfrö)

Gör så här

Riv mozzarellan grovt

Blanda alla torra ingredienser

Vispa äggen

Bland ner mozzarellan

Rör ner de torra ingredienserna

Låt stå i 5 minuter

Klicka ut smeten på bakplåtspapper så att det blir 9 bröd

Strö över vallmofrön (eller sesamfrön)

Grädda ca 10 minuter

Om du inte äter upp alla samma dag så förslår jag att du fryser in bröden annars blir de lite fuktiga.

Bröden går utmärkt att rosta.

IMG_2448

4 thoughts on “Mozzarellabröd

  • 21 juni, 2016 at 08:22
    Permalink

    Hej Marie, jag tänkte testa det här receptet, men undrar, hur länge håller de sig, och hur ska de förvaras, om alla inte går åt på en gång?

    Reply
    • 28 juni, 2016 at 17:36
      Permalink

      Hej Ann!

      Ursäkta mitt sena svar. Jag har varit till Turkiet en vecka och tog lite ledigt från bloggen.

      Bröden håller sig några dagar i plastpåse. Denna typ av bröd innehåller mer vätska än vanligt bröd och möglar fortare. De går säkert bra att frysa (gärna direkt efter bak) men de har alltid haft en rykande åtgång hemma hos oss så jag har aldrig hunnit prova. 🙂

      Hälsningar
      Marie

      Reply
  • 4 juli, 2016 at 16:22
    Permalink

    Jättegoda, frös in några och det gick superbra 🙂
    Hälsningar Tina

    Reply
    • 4 juli, 2016 at 19:57
      Permalink

      Vad roligt att du gillade dem Tina! Hos oss så har det aldrig blivit några kvar att frysa in. Skulle inte vara dumt att ha någon i frysen och bara plocka fram. 🙂

      Hälsningar
      Marie

      Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *