Nedräkning – 1 dag kvar

dockor

I morgon är det dags! Då står vi på startlinjen till Öppet Spår.

I morse blev jag hämtad kl 08.30 av Berit och Cecilia för avfärd till Mora. Solen sken från en blå himmel. Det verkar som att vi lyckats pricka in det mest underbara väder till vårt lopp.

Vid lunch tid var vi framme i Mora för att inackordera oss. Vi bor väldigt fint och har en hel övervåning för oss själva bara 2 km från målet i Mora. Agneta som vi hyr av har servat oss mycket mer än vi förväntat oss. Allt är förberett. Hon har till och med bäddat och lagt fram handdukar med en liten chokladbit åt oss var. Det känns som på hotell.

Vi tog en promenad till centrum för att hämta våra nummerlappar och shoppa lite. Hela tiden går tjejer i mål efter att ha jobbat hårt för att genomföra Tjejvasan. Grattis till alla er!

Hela Mora vimlar av människor. Det är en riktig folkfest.

tre tjejer

Berit, jag och Cecilia.

spår

Spåren är som räls trots att det är eftermiddag.

Jag lämnade mina skidor för vallning hos Anders Frisk som vallar åt landslagsåkare. Högflourglid och flourfäste i avancerade kombinationer och lager. Jag har aldrig haft så fint vallade skidor. Min kapacitet står inte riktigt i proportion till vallningen. 🙂 Jag har bra skidor och bra vallat. Spåren kommer att vara jättefina. Jag har inget annat än mig själv att skylla på om det inte går bra. För 12 år sedan så åkta jag på 9 timmar. Den här gången så är målet att ta mig igenom. Då kommer jag att känna mig väldigt nöjd.

Anders

Anders, min personliga vallare.

skidor

Perfekt skidor

Jag har funderat mycket hur jag ska äta före och under loppet. Min plan ser ut så här. Till frukost blir det en förberedd omelett med bacon, lök, champinjoner, tomater och riven ost. Ordentligt med protein och fett. Under loppet så kommer jag att köra sockerfritt de första milen för att kicka igång fettförbränningsmotorn och därefter fylla på med lite snabb energi i form av blåbärssoppa vid varje kontroll. I midjeväskan kommer jag att ha lite nötter och mörk choklad. Jag har ibland känt mig tung och trött under träning. Att dricka lite blåbärssoppa blir lite av ett experiment men jag tror inte att det kommer att påverka min mage negativt. Jag hoppas att det kommer att hjälpa mig.

I morgon blir det tidig uppstigning. Den första bussen till Sälen går kl 04.00. Vi hoppas komma i väg i tid så att vi kan lägga ut våra skidor i starten för att kunna vara på glid direkt kl 07.00.

Nu ska vi ladda med en middag på Pulled chicken, ugnsrostade grönsaker, sallad och bearnaissesås. Sedan blir det tidigt i säng för att orka kl 02.30.

Det börjar pirra lite i magen nu…

Håll tummarna för oss!

Marie

Här kan du läsa om tidigare dagars nedräkning

Nedräkning – 2 dagar kvar

Nedräkning – 3 dagar kvar

Nedräkning – 4 dagar kvar

Nedräkning – 5 dagar kvar

Nedräkning – 6 dagar kvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *