Nedräkning – 4 dagar kvar

 

 

F&S

Några av mina härliga träningskompisar och Sören som kör hårt med oss.

Fyra dagar kvar tills vi stakar över startlinjen på Öppet Spår. I dag gjorde jag de sista träningspassen. Det blev drygt 2 mil skidåkning i strålande sol och underbara spår. Jag hade inte lust att kladda ner mina nya ”finskidor” med klister så jag fick acceptera dåligt fäste istället. Efter ett och ett halvt varv så hade jag nästan ångrat mig. Det kändes rejält i armarna efter 3 mil stakåkning igår. Hur som helst, det var en underbar tur. Nu har jag gjort drygt 40 mil som var mitt mål. Det känns bra.

Före skidåkningen så laddade jag med kokosgröt och hallon. En riktig mumsig och lättgjord frukost som ger bra energi vid träning.

IMG_2274

När jag åkte skidor så tittade jag in till Sofia som jobbar för Äventyrarna i skidboden vid spårcentralen i Högbo Bruk. Hela vintern har hon hyrt ut utrustning och vallat skidor åt alla skidåkare som saknat glid och fäste. Alltid med ett leende!
När det inte finns natursnö så har vi Pay&Ski-spåret och vid natursnö så har vi över 50 km högklassiga längdskidspår. Ge gärna ett bidrag så att de kan fortsätta hålla den höga kvalitén som de gör.

Sofia

 

Så här såg det ut på slutet av 10,8 km-banan. Lätt uppförslut. Här stakade jag så att mjölksyran sprutade ur öronen. 🙂

Spårslut

Efter skidåkningen så blev det en dusch och en kort tupplur på soffan innan det var dags för Sörens Intensivjympapass på Friskis & Svettis. Ett pass med honom och man har klämt ur de sista resterna av energi. Tänk dig en rak plank-position på tå och raka armar. Sedan ska du där ifrån studsa upp och ner med med armar och fötter samtidigt! Den övningen är inte nådig. Den varierar vi med burpees. Tjoho. Armhävningar i olika varianter och tunga magövningar. Jag blev så glad när det kändes extra tungt när vi gjorde situps i olika varianter. Då visste jag att jag hade använt rätt teknik, dvs magen, vid stakåkningen.

Som ofta så blev det sen middag. Min man hade bett om att få kycklinglever igen. Jag har ofta några paket i frysen. Vi gillar det verkligen och det är både snabblagat och fullproppat med näringsämnen och vitaminer. Lite rester av ugnsrostad vitkål passade fint till. Hurra för rester!

IMG_2275

Nu blir det ingen mer träning före loppet. Så är det i alla fall planerat. 3 dagar utan träning. Jag blir så himla rastlös då. Risken är att jag inte kan hålla mig från att åtminstone göra någonting. Ett kort liten löptur eller promenad på fredag kanske…
Men, kroppen behöver också vila och återhämtning. Slappa på soffan med en bok. Göra ingenting. Det är viktigt. Det är under vilan som kroppen återhämtar sig och bygger upp sig efter träningen. Se till att få i sig bra mat är också avgörande. Näringstät mat som laddar batterierna.

Nu är det dags att sova och superkompensera!

Vi hörs i morgon!

Marie

One thought on “Nedräkning – 4 dagar kvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *