Nedräkning – 6 dagar kvar

 

klassiker3

klassiker 4

I dag är det 6 dagar kvar tills jag ska åka Öppet Spår. På söndag, 28 februari, så är det dags. Första etappen i En Svensk Klassiker. Det kommer att bli tufft. Det är 12 år sedan jag åkte Öppet Spår. 9 mil på skidor är respektingivande. Som tur är så har jag två kompisar med mig i spåret, Berit och Cecilia. Två riktigt vältränade tjejer.

Tre små gummor

Barmarksträning med Berit och Cissi

Jag har sån lyx att ha en ledig vecka innan loppet.

I dag så körde jag 25 km skidor i 3 plusgrader och nysnö. Inte de bästa förhållandena alltså. Noll fäste (körde på tejp) och bitvis obefintliga spår. Jag har aldrig varit med om ett så halt underlag. Jag kände mig som en tvål i en tvålkopp och körde omkull fyra gånger. Ett härligt blåmärke är nu på gång på låret.

Dagens skidåkning

Inför dagens varma skdiåkning. Glad ändå.

Efter det så låg jag på soffan och vilade och läste första kapitlet i Forskning till salu – En granskning av Karolinska Institutets dolda agenda av Johan Thyberg. Boken är högaktuell efter skandalen med Macchiarini på Karolinska Institutet. Mycket intressant.

På kvällen körde jag och min man ett intensivpass på Friskis & Svettis. Tungt och kul!

Efter en snabb dusch så drog vi hem för att laga lite mat. Kycklinglårfilé skuren i bitar med en marinad av olivolja, tomatpuré, Tamarisoja, en skvätt liquid smoke, vitlök- och lökpulver, Tabasco, salt och peppar. Rör om och in i ugnen ca 25 minuter. På en annan plåt lade jag grovt skuren vitkål, rejält med olivolja, salt och peppar på. Baka medan kycklingen blir klar. Lite vitlökssmör smakade gott till. Snabb och supergod middag.

DSC_0919[1]

I morgon så väntar en riktig höjdpunkt. Vårt barnbarn Meja kommer på besök. Hon är 1,5 år. Hon ska få prova kycklinglever. Det tror jag hon kommer att tycka om.
På eftermiddagen så är planen att köra lite mer skidor. Jag har nu gjort 35 mil och jag skulle vilja hinna få ihop 40 mil. Fredag och lördag (eventuellt även torsdag) så blir det att vila och ladda för söndagen.

På lördag så dra vi till Mora för att inkvartera oss.

Mer rapportering kommer. Nu är dags att sova. 🙂

Marie

One thought on “Nedräkning – 6 dagar kvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *