Om mig

Jag heter Marie Norder Aspholm och är Leg. Sjuksköterska, Lic. Kostrådgivare inom lågkolhydratkost, LCHF och Paleo, massör och hormonterapeut. Jag kallar mig för livsstilscoach.
Jag driver företaget Gävle Kost & Livsstil och erbjuder föreläsningar inom kost, hälsa och livsstil, kostrådgivning och uppdrag till företag.

Jag arbetar även som projektledare och har en ingenjörsutbildning inom elektronik. Jag har tidigare arbetat som Leg. Sjuksköterska inom medicin och dialysvård och har därifrån lång vana med bl a diabetespatienter och patienter med metaboliskt syndrom.

Jag brinner för frågor om hur vi uppnår och bibehåller hälsa hela livet med hjälp av rätt kost och rätt livsstil. Rätt kost är grunden för att undvika sjukdomar och få en stark och frisk kropp. Andra hörnstenar i vår livsstil för hälsa och välbefinnande är glädje, stresshantering, god sömn och träning.

Jag har alltid varit intresserad av att laga riktig mat från grunden av bra råvaror. Matlagning har alltid fått tagit tid i min familj. Tid i köket är för mig aldrig bortkastad.

Ökad livskvalitet

Den främsta anledningen för mig att äta en naturlig kost med naturligt fett är att jag mår så bra och jag är övertygad om att jag genom den kan hålla mig frisk, nu och när jag blir äldre. Jag och min man hade under många år ätit en GI-liknande kost. Omkring 2011 övergick vi till LCHF-kosten, ett val vi aldrig har ångrat. Vi tränar båda mycket och varierat och upplever att det fungerar bättre med LCHF och vid behov ett extra tillskott av kolhydrater av rätt kvalitet för extra prestation. Min man tappade 20 envisa kilon av att byta kost utan att träningsdosen hade förändrats. För mig är det ett bra verktyg för att bibehålla en normal vikt. Jag har tidigare haft problem med min mage. Numer äter jag en blandning av lågkolhydratkost och Paleo och undviker jag komjölksprodukter och min mage trivs bättre med det. Vi mår så otroligt mycket bättre av denna kost. Vi är gladare, har mer energi, våra magar är lugnare och vi är sällan sjuka.

Att utmana mig själv

Jag har alltid älskat att träna och genom åren så har jag provat på det mesta. När jag var liten så var det tävlingsgymnastik som var roligast. Jag provade även de flesta bollsporter. I mer vuxen ålder så blev löpningen huvudsporten och numer så blandar jag mellan allt som är roligt för tillfället, funktionell styrketräning, jympa, löpning, skidåkning, cykling mm. Fram för allt gillar jag att träna funktionell styrka och att utmana mig själv genom att lyfta tungt. Min trogna träningskompis genom alla år har varit min man. Vi har gjort oräkneliga timmar och mil tillsammans och vi har haft mycket skoj ihop.

Hoppas du kommer att trivas på min blogg och hemsida där jag kommer att skriva om kost, hälsa och livsstil enligt mina tankar och modern forskning.