Salta chevrékex

IMG_1482

Sugen på snack. Experimenterar och får till en riktig fullträff om jag får säga det själv. Tadam…. Salta chevresnack! En del som har svårt att tåla komjölk tål ost av get eller får. Himmelskt goda blev de!

32 kex
Ugn 170 C varmluft eller 180 C i vanlig ugn

2 äggvitor
150 g chevre (getost)
1 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
50 g smält smör eller kokosolja
1 tsk flingsalt (valfritt)
Kryddning, jag tog vallmofrö på hälften av kexen och Urtekram’s ekologisk stark paprika

Häll äggvitorna i en matberedare tillsammans med getosten skuren i bitar. Du behöver inte ta bort ”skalet” på osten. Kör tills det blir en slät smet. Tillsätt resten av ingredienserna och kör lite till. Låt smeten vila några minuter. Klicka ut på två plåtar och krydda med valfri krydda.
Grädda ca 20 min eller tills kexen fått fin färg. Byt plats på plåtarna ett par gånger. Stäng av ugnen och låt de stå kvar i ugnen på eftervärme (eller 80 C) en halvtimme för att bli knapriga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *