Skinkgratäng med chili och chevré

Skinkgratäng med chili och chevréDen här goda gratängen kom till när jag hade rester av julskinka men den passar så klart med vilken skinka som helst. Chevréosten och chilin ger gratängen en extra touch. Jag gillar verkligen att laga mat på det som finns hemma och jag slänger sällan mat. Enklaste sättet att vara miljövänlig.

4 portioner, Ugn 200 C

300 g valfri skinka
1 stor gul paprika eller annan färg
250 g broccoli
1-2 chilifrukter
2 klyftor vitlök
Persilja Smör eller kokosolja
250 ml kokosmjölk eller vispgrädde
4 ägg
100 chevré (getost) eller annan ost
Salt och peppar

Skär paprikan och broccolin, även stammen, i bitar. Hacka chilin.
Bryn grönsakerna i smör eller kokosolja.
Tillsätt chili, pressad vitlök och persilja på slutet och ta av från värmen.
Skär skinkan i bitar och blanda med grönsakerna.
Kör kokosmölk, ägg, ost, salt och peppar i matberedaren så att det blir en slät smet.
Häll skink- och grönsaksblandningen i en smord form och bred över äggblandningen.
Grädda i 25-30 min.

Servera gärna med en extra klick smör. Vi hade hemgjord surkål som tillbehör. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *