Swedish Paleo’s uppskattade Paleokväll

20150830_192516

Cecilia Nisbet Nilsson på Swedish Paleo arrangerade i dag en mycket uppskattad Paleokväll på restaurang Brickyard på Södermalm. Den kan bara beskrivas som en succé. 90 stycken paleointresserade kom för att lyssna till Karl Hultén, mingla och äta supergod och hälsosam paleomat.

Karl Hultén har en magisterexamen i Biomedicin och är författare till boken “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan”. Han är även licensierad Crossfit-tränare och expert hos Swedish Paleo. Tidigare har han forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet och arbetat som medicinjournalist för ett flertal tidningar.
Karl höll en mycket intressant föreläsning om paleo och autoimmun sjukdom. Intresset var stort och frågorna många. Han talade om att individanpassa kosten och livsstilen, prioritera näringstäta livsmedel, utesluta livsmedel som orsakar inflammation och lurar immunförsvaret, omega-3 och omega-6, socker, glutens påverkan på immunförsvaret och orsak till läckande tarm. Han menar som fler och fler numer gör, att sjukdomar börjar i magen med dess tarmflora och immunförsvar.

Karl

 

Publik paleokväll

Efter föreläsningen så åt vi en underbar paleobuffe som Morgan på  Brickyard komponerat. Det var ekologiska kycklingspett med olika grönsakstillbehör som ugnsbakade rödbetor, blomkål, en het chiliröra och cashewsås. Till dessert hade Åsa Söderlund, kokboksförfattare, lagat läckra chokladmoussetårtor, självklart paleo.

Mat paleokväll

min mat

Många kända ansikten inom världen för paleo och naturlig mat hittades bland gästerna.

Birgitta och Lindha

Kokboksförfattaren Birgitta Höglund, lanserar nu sina kokböcker i USA och bloggaren Lindha ”Halvalindha” Vikström som gjort en fantastisk viktresa och tappat halva sin vikt. Birgitta och Lindha är med och startar ett nytt spännande café med inriktning LCHF, paleo och rawfood i Östersund. Lindha och jag planerar just nu en gemensam föreläsning i Gävle i oktober.

Jonas

Jonas Bergqvist från MF-gruppen, på gång med ny paleobok och föreläsningturné med Annika Sjöö som startar i Göteborg nästa vecka.

20150830_194700

Åsa Söderberg, kokboksförfattare, som lagade den goda chokladmoussetårtan till oss.

FB_IMG_1440962963571

Jag och Anna Skoglund njuter av den goda maten.

Vi ser fram fler spännande föreläsningar som Cecilia på Swedish Paleo anordnar. Håll utkik på Swedish Paleo för nästa Paleokväll.

Hälsningar från Marie

3 thoughts on “Swedish Paleo’s uppskattade Paleokväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *