Tallbarr mot pollenbesvär

DSC_0999[1]

Pollensäsongen är i full gång sedan länge. Många besväras av rinnsnuva, nästäppa, nysningar, kliande och rödsvullna ögon och klåda i halsen.

Det här inte en uttömmande redogörelse för pollenallergi och vad man kan göra åt det utan bara en redogörelse vad människor har kunna göra och som har haft god effekt för dem.

I flera år så har jag läst om människor som varje vår besväras av pollen och som velat hitta andra sätt att lindra än med läkemedel. De har beskrivit ett mycket intressant sätt att påverka sina besvär till det bättre, ibland till och med fått dem att försvinna helt. En del har berättat om att de har blivit så pass mycket bättre att de inte har behövt sin allergimedicin som t ex antihistamintabletter och därmed sluppit biverkningar.

Tallbarr som fått ligga och dra några timmar i ett glas vatten verkar kunna ha god effekt vid pollenbesvär. För en del kan det ta ett tag innan effekten kommer. Som med allt som har en effekt så kan det även finnas biverkningar, även om det handlar om naturliga behandlingar. Viss försiktighet rekommenderas i början. Prova en mindre mängd tallbarr/vatten för att se att du tål att dricka tallbarrsvattnet.

Lägg en tallbarrskvist eller bara tallbarr i ett glas vatten och låt stå i ett par timmar. Drick två gånger per dag.

Här läste jag en artikel där en allergiläkare helt förkastade att tallbarr skulle kunna ha någon effekt på pollenbesvär. Istället rekommenderades allergimediciner som antihistaminer och kortison. Jag tycker det är en arrogant attityd mot patienter som har provat detta och faktiskt upplevt en kraftig förbättring. Det visar också på en ovilja att lära sig något nytt. Jag bara spekulerar i hur stora ekonomiska intressen som också ligger bakom. Allergimediciner är en stor inkomstbringande del för läkemedelsföretag.
Tallbarr är gratis och har inte de biverkningar som traditionella allergimediciner har. Det finns inget att förlora genom att prova.

Intressant är också att läsa om citronsyra och pollenbesvär. Den industriella citronsyran framställs bland annat med hjälp av mögelsvampen Aspergillus niger. Citronsyra börjar nu kopplas till överkänslighet och allergi.

Här är tre artikel som tar upp besvär från industriellt framställd citronsyra.

Ida blev frisk från sin pollenallergi

Hennes son blev frisk när citronsyran försvann

En artikel från Göteborgsposten

Även om det inte finns studier på detta så är det intressanta erfarenheter. Studier kostar pengar och pengar behövs ofta från läkemedelsindustrin. Självklart bekostas inte studier där det inte går att ta patent på resultatet. Det vill säga att kunna tjäna pengar på ett framställt läkemedel.

Marie

5 thoughts on “Tallbarr mot pollenbesvär

 • 4 maj, 2016 at 18:44
  Permalink

  Det funkar kan jag säga, förra året drack jag vatten med tallbarr morgon och kväll – ingen pollen! Helt galet skönt o framför allt billigt.

  Reply
  • 4 maj, 2016 at 19:37
   Permalink

   Vad härligt att höra Pernilla!
   Många tror att det bara är ”riktiga” läkemedel som hjälper. Även naturliga ämnen och växter innehåller verksamma ämnen.
   Det här är både billigare och minimalt med biverkningar. Fascinerande!

   Reply
 • 6 april, 2020 at 15:39
  Permalink

  Hej Pernilla,
  Vad härligt att höra. Jag är allergisk mot pollen och tar mediciner. Jag vill gärna veta vilka biverkningar har du upplevt med tallbarr, även om det var minimalt?
  Tack!
  Med vänlig hälsning,
  Irina

  Reply
  • 6 april, 2020 at 15:44
   Permalink

   Hej Irina,

   Jag har själv inga pollenbesvär men jag har läst om flera människor som provat detta och upplevt stor förbättring. Tall ingår i vissa läkemedel mot pollenbesvär så det har lindrande egenskaper. Det kan vara värt att prova.

   Lycka till!

   Marie

   Reply
 • 3 maj, 2020 at 14:40
  Permalink

  Man kan som 10.000 läkare utanför läkemedelsbolags-styrda EU & USA använder framgångsrikt tekniken BIOMAGNETISM till de flesta sjukdomar. De tar med 90% säkerhet bort allergier som pollen, hund, häst, katt på en behandlingstimme. Man behöver ha prov på det man inte tål och alla pollenallergiker verkar inte bombis veta vilka sorter de är allergiska mot. Här gäller tyvärr inte sådana metoder, utan helst patenterade evighetspiller som ofta har biverkningar. Så fram för alternativa metoder!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *