Tävling – Vinn Anna Halléns bok LCHF – Husmanskost

IMG_1802

 

Av Anna Hallén har jag fått den fina kokboken LCHF – Husmanskost, signerad av henne själv. Boken innehåller massor av goda och inspirerande recept på husmanskost, mat av naturliga råvaror, som vi mår bra av.

Jag vill gärna lotta ut boken till mina läsare. Skriv en rad i kommentarer om varför du vill vinna och boken och gärna något om vad du tycker om min blogg/hemsida. Ris och ros mottages tacksamt! Jag blir jätteglad om du även vill dela och gilla min sida, både här och på Facebook.

Anna Hallén har skrivit flera böcker, bl a Gnisselzonen och är nu aktuell med den nya boken LCHF 2.0 som hon och Åse Falkman- Fredriksson skrivit tillsammans, mat som är glutenfri, sojafri och mejerifri. Den ska bli spännande att ta del av.

Här är några av de fina bilderna i LCHF – Husmanskost som jag lottar ut.

IMG_1807

IMG_1808

IMG_1810

IMG_1809

Tävlingen pågår till fredag 10 juli.

Ha det så underbart i solen!

Kram!

 

/Marie

 

 

34 thoughts on “Tävling – Vinn Anna Halléns bok LCHF – Husmanskost

 • 6 juli, 2015 at 09:12
  Permalink

  Hej!
  Jag har följt din blogg ett tag och sporadiskt provat recept, du har en trevlig och inkluderande hemsida, man känner sig välkommen. Nu har jag dock bestämt mig för att köra all in! Önskar att jag kunde vinna denna boken så att jag kan fortsätta äta mina favoriträtter men må bra av dom också!

  Reply
  • 6 juli, 2015 at 11:08
   Permalink

   Hej Beatrice!

   Vad roligt att höra att du tycker om hemsidan. Hoppas att du varit nöjd med recepten du provat.
   Lycka till med att köra all in. Har du tur så kanske du får extra hjälp av en ny bok. 🙂

   Hälsningar
   Marie

   Reply
 • 6 juli, 2015 at 09:16
  Permalink

  Mitt liv med LCHF började för många många år sedan. Det blev upptäckten av att jag är glutenintolerant och ett glutenfritt liv som äntligen gett mig en kropp som mår bra. Men det innebär också att jag hela tiden letar nya recept och inspiration. Många böcker har jag men inte Anna Halléns även om jag följt både henne på FB och hemsida. Just nu är det verkligen torka på inspirationen så att få vinna hennes bok skulle vara en vinst på flera sätt. /Anna

  Reply
  • 6 juli, 2015 at 11:10
   Permalink

   Hej Anna!

   Hoppas att du kan hitta lite inspiration till nya rätter på min hemsida.

   Har du tur så kommer det mer inspiration i Anna’s bok. 🙂

   Hälsningar
   Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 07:46
  Permalink

  Jag är ny inom LCHF och önskar mer inspiration till nya och nygamla rätter. Anna Hallén är fantastisk tycker jag och jag skulle verkligen uppskatta och använda den.

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 08:14
   Permalink

   Grattis till att du valt att äta LCHF Sandra! Jag tror inte att du kommer att ångra dig. Du kommer att uppleva många fördelar oavsett varför du börjat. Kanske ett och annat bakslag ibland också. Alla är vi individer och allt fungerar inte exakt likadant för alla. Lite tålamod kan vara bra att ha ibland, särskilt i början. Och lite inspiration! Kanske får du det genom en ny bok. Jag hoppas du kan få lite inspiration på min hemsida. Det kommer att fyllas på med fler recept. Lycka till med en sommar där du kommer att känna dig piggare, starkare och gladare!

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 07:59
  Permalink

  Hej, jag skulle jättegärna vilja vinna Annas kokbok. Varje dag är en kamp med matlagningen eftersom jag är gravid i vecka 25 och har helt tappat allt lust att laga mat. Är utan både inspiration och matlust, inte sugen på nåt. Har mest vart sugen på bakverk och det är ju inget som jag kan äta eftersom jag oxå äter lchf som gravid. Så jag hoppas verkligen att jag kan vinna så kanske jag får lite nya krafter och tag inom matlagningen. Tack för en bra och intressant blogg! Hållet tummar och tår!

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 08:25
   Permalink

   Tack Therese för de fina orden! Jag blir verkligen glad. <3
   Jag har själv två stora barn och vet hur det var under graviditeten. På den tiden fanns tyvärr inte LCHF som ett begrepp ännu. Jag hade gjort mycket annorlunda om jag vetat mer om detta.
   Om du inte hitta Cecilia Folkesson's blogg så kan jag verkligen rekommendera den. Där kan du få massor av inspiration som hjälper dig under din graviditet. Hon har skrivit om hur hon åt under tiden som gravid och även jämfört med sin första graviditet när hon inte åt lågkolhydratkost. Det är verkligen stor skillnad. Att läsa inspirerande bloggar hjälper ofta mig att få ny energi och motivation.

   Jag tror verkligen att en lågkolhydratkost är bra att äta även när man är gravid. Den kan definitivt vara liberal. Jag tror inte på idén "passa på att äta nu när du kan " och "äta för två". Så var det lite när jag var gravid. Förutom att det inte är nyttigt för barnet att mamman har ett högt blodsocker så är det inte roligt att dra på sig onödiga graviditetskilon.

   Jag hoppas du även kan få lite inspiration på min hemsida. Det kommer att fyllas på med fler recept.

   Så håller jag tummarna både för din graviditet (Du klarar det!) och i tävlingen! 🙂

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 08:01
  Permalink

  Du har en trevlig och välkomnande hemsida. Jag körde lchf från maj – oktober förra året men då jag sedan började må illa nästan dagligen och ha magsmärtor kom jag ur spår. Efter diverse undersökningar blev troliga diagnosen IBS. Och jag vet att jag mår bra av lchf men skulle behöva nya inspirerande recept för att komma igång igen. Därför hoppas jag vinna din bok. ☺. Trevlig helg !

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 08:32
   Permalink

   Tack Ann-Christine! Vad roligt att du gillar sidan!
   Jag har själv IBS och blir hjälpt av att äta en blandning mellan LCHF och Paleo, normal LCHF med reducering av mejeriprodukter kan jag beskriva det som. Att utesluta även mejeriprodukter kan för många upplevas som positivt. Men , inga kostråd gäller för alla, man måste prova sig fram vad som gäller för varje person. Vi är alla individer.

   Många recept på min hemsida är mjölkfria och så klart socker- och glutenfria. Hoppas du kan hitta användbara recept även där. Det kommer att fyllas på med fler recept.

   Har du tur så vinner du även en bok! 🙂

   Ha en trevlig helg du med!

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 08:16
  Permalink

  Gillar din sida. Lätt att hitta vad man söker i de olika flikarna som är sorterade.
  Har precis bestämt mig för att börja ändra min kost och börja med lchf som sambon. Tyvärr har jag svårt att kunna komma på vad man ska äta varje dag så att vinna denna bok vore guld värt att få inspiration och en spark i baken att börja på allvar. 🙂

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 08:38
   Permalink

   Grattis Caroline, till att ha gjort ett sånt bra val! Du har just gett dig själv de bästa förutsättningarna för en god hälsa. Grattis även till din sambo! Det blir så mycket lättare när man äter lika båda två.
   Jag blir glad över att du gillar min sida. Hoppas att du hittar lite inspiration även där. Det kommer att fyllas på med fler recept.

   Stort lycka till, till dig och din sambo!

   Har du tur så blir det en trevlig fredagsöverraskning! 🙂

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 08:50
  Permalink

  Hej! Gillar din sida! Inspirerande!
  Håller just på att lära mig om det här med LCHF…
  Anna

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 08:59
   Permalink

   Tack Anna! Vad roligt att du gillar sidan! Grattis till att ha börjat med LCHF! Du har gjort ett viktigt och bra val.
   På Kostdoktorn finns det mycket bra guider för nybörjare. http://www.kostdoktorn.se/lchf

   Hopas du hittar lite inspiration på min hemsida. Det kommer att fyllas på med mer recept.

   Lycka till i tävlingen!

   /Mamrie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 09:07
  Permalink

  Min kusin som har högt kolesterol har bestämt sig för att testa lchf och hon fyller dessutom år den 28/7, Annas bok skulle vara en perfekt present och inspirationskälla till henne!

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 09:34
   Permalink

   Hej Ulrika! Gratulera din kusin till ett bra val! Att dra ner på socker och äta mer fett ger oftast positiva effekter på kolesterol.
   Det finns bra beskrivet om kolesterol på Kostdoktorns hemsida. http://www.kostdoktorn.se/kolesterol

   Tipsa gärna din kusin om min hemsida. Kanske hittar hon även något intressant där.

   Lycka till, har du tur så vinner du en present till din kusin! 🙂

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 09:36
  Permalink

  Jag har aldrig gillat att laga mat ! Men eftersom att jag pga sjukdom måste äta LCHF så har mitt intresse för god mat förändrats och numera letar o lagar jag mat till både mig och mina vänner. Självklart skulle jag vilja vinna Anna Hallens goda bok !

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 11:23
   Permalink

   Hej Christina! Att experimentera fram mat som vi mår bra av är jätteroligt. Vad roligt att höra att ditt intresse för mat har ändrats och att du nu lagar mat till både dig och dina vänner.
   Det finns så många inspirerande LCHF-bloggar med fantastisk mat att ta del av.

   Då håller jag tummarna för dig. Kanske är det du som blir den lyckliga! 🙂

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 10:00
  Permalink

  Hej, inspirerande sida. Jag funderar på att börja med Lchf för hela familjen, så just nu läser jag allt jag kan. Verkar som en bra kokbok att börja lchf med.

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 11:28
   Permalink

   Hej Anne-Lie!
   Tack för de orden. Jag blir väldigt glad. 🙂 LCHF är en fantastisk kost. Den behöver inte alls se exakt lika ut för alla. I din familj kanske ni vill och behöver ligga på olika nivåer av kolhydrater, någon kanske mår bättre av att utesluta/dra ner på mejeriprodukter. Ni får prova er fram till vad som passar er bäst. Det finns en bra nybörjarsida på Kostdoktorn. http://www.kostdoktorn.se/lchf

   Anna Hallén har skrivit en bok LCHF för familjen som du kanske kan ha glädje av.
   Om du vinner denna bok så får du nog stor nytta av den också! 🙂

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 11:11
  Permalink

  Hej!
  Skulle verkligen verkligen vilja vinna denna bok. Jag har en dotter som alltid Varit strlk större. Varit hos dietist läkare och skolsköterska. Alla dessa *goda råd* har ju dock inte fungerat. Har kämpat i flera år. Nu är hon 13 (känslig ålder) inte mått så bra över detta. Kör lchf sedan 2 veckor. Redan sett litet resultat. Men mat variationen är sådär. Denna bok skulle min dotter och jag gilla och komma till väl användning, hon älskar husmanskost. Hon är idag gladare och taggad till 1000 att fortsätta. Så vi kämpar på.

  Tack för en bra blogg!

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 11:36
   Permalink

   Hej Therese!

   Det låter underbart med framgångarna för din dotter. Det måste kännas så skönt för henne. Få henne delaktig i er matlagning så kommer hon att bli ännu mer engagerad och få lust att prova och experimentera.
   Om ni gillar husmankost så kan jag även rekommendera Birgitta Höglunds matblogg. Där finns underbara recept. https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

   Ett stor kram till din dotter och lycka till! Hälsa att hon är jätteduktig! Hon kommer att klara det här genom att äta god och naturlig mat.

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 12:10
  Permalink

  Hej!
  Skulle så gärna vilja att mina föräldrar började med lchf. Har försökt och berättat. Pappa är mer intresserad, mamma behöver det mest. De är 81 och 83 så de har nog enklare att ta till sig detta med mat lik den de äter nu. Så den boken skulle verkligen vara fint att ge dem!
  Annika

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 17:45
   Permalink

   Hej Annika!

   Vilken tur att de har dig som kan uppmuntra till att äta bättre. Det är aldrig för sent att ändra sin kost till det bättre och uppleva stora förändringar.

   Jag kan rekommendera Birgitta Höglund’s matblogg för fler recept på fantastisk husmanskost. https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

   Önska dina föräldrar lycka till från mig!

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 12:18
  Permalink

  Att varje dag laga den trasiga maten är för mig ett nödvändigt ont.
  Att få bra inspiration vore guld värt så att jag kan fortsätta att äta rätt och riktigt och inte åter styra ner i smörgåsträsket…
  (Jag har inte tidigare läst på din blogg, men ska kila nu och se om jag hittar något bra recept.)

  Reply
 • 10 juli, 2015 at 13:09
  Permalink

  Hej! Jag har helt missat din sida innan och denna perfekta bok! Har vart medlem på paleo/lchf sidan på fb länge, men har eftersökt en bra bok om lchf och husmanskost då det är där ja har svårt att tänka om. Denna bok hade hjälpt mig mkt tror ja. Det behöver min kropp!

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 17:55
   Permalink

   Hej Sandra!

   Vad roligt att du hittade min sida! Hoppas du kommer att fortsätta besöka den och hitta intressanta saker att läsa om.

   Om du är intresserad av Paleo så gästbloggar jag också på Swedish Paleo. En jättebra site om Paleo.

   Har du tur så vinner du! 🙂

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 14:35
  Permalink

  Hej 🙂 jag ska vara ärlig, jag är väldigt ny på LCHF och detta är förstå gången jag är inne på din sida, men för mig verkar den fin, lätthittad och full av bra tips/recept och texter efter en liten titt 🙂 Jag lär mig mer om LCHF mest för att försöka övertala min pappa att börja äta det och kunna hjälpa honom. Jag är väldigt orolig för hans hälsa, en oro som tyvärr präglat och präglar en stor del av mitt liv. Jag vill gärna behålla honom i livet så länge jag kan utan att sjukdomar följande övervikt ska ta honom i förtid från mig och min familj… Jag är väldigt övertygad att det skulle vara så himla bra för honom, men han är liksom ”klassisk” och vill hålla sig till det som han alltid haft kostmässigt trots att den kosten verkligen inte är bra. Nu har några av hans barndomsvänner nyligen börjat äta LCHF och sagt att de mår så himla mycket bättre, så det kanske kan få honom på andra tankar. Om han inte lyssnar på en kanske han lyssnar på flera, kan man ju hoppas! Själv är jag också på väg att börja äta det, jag önskar att gå ner i vikt för min övervikt begränsar mig tyvärr en del i livet, men allra mest behöver min pappa det! I alla fall så vore det väldigt roligt att kunna ge honom något konkret att läsa och ta inspiration från (inte alltid lätt att helt börja om från början matmässigt efter decennier av vanor!), speciellt en kokbok om den väldigt klassiska och för honom ”nära” husmanskosten! Tack för chansen 🙂

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 18:09
   Permalink

   Hej Sara!

   Vad glad jag blir att du hittade min hemsida. Jag hoppas att du kommer att gilla den och fortsätta besöka den.

   Du är helt inne på rätt spår om kosten och jag hoppas att du kan så ett frö hos din pappa. Han har så mycket att vinna på att äta en kost utan socker och spannmål.
   Börja försiktigt, ta bort socker och vitt mjöl. Bara det är en bra början som gör mycket. Försök att hitta alternativ till det som han skulle sakna mest.

   Jag kan även tipsa om Birgitta Höglund’s bok Långkok för LCHF och Paleo.

   Lycka till både till din pappa och dig!

   /Marie

   Om du vill ha ett tips på gott bröd till dig och din pappa så har jag recept på två bröd på min hemsida, båda är gluten-, socker och mjölkfria. Det ena är bakat på mandelmjöl och det andra på kokosmjöl. Båda är underbart goda. 🙂

   http://www.kostochlivsstil.se/maries-favoritfrallor-med-mandelmjol/
   http://www.kostochlivsstil.se/maries-morgonbullar-med-kokosmjol/

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 15:54
  Permalink

  Jag vill så klart vinna denna fina bok eftersom jag fyller år idag och jag älskar mina LCHF-böcker som jag läser från pärm till pärm. Jag har inte denna bok och det hade varit så kul med lite nya recept.

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 18:13
   Permalink

   Hej Monica!

   Grattis på födelsedagen!

   Böcker är en härlig inspiration! Då hoppas vi att du snart är ägare till en till! 🙂

   /Marie

   Reply
 • 10 juli, 2015 at 16:36
  Permalink

  Hej!
  Jag bor själv med mina fyra barn. Äter lchf sedan i våras och det har gett mig så oerhört mycket mer energi i min utmattning. Detta har gjort att jag även börjat orka återuppta lite av löpningen igen (skadar ju inte heller att jag tappat drygt 8 kg). Har tidigare också ätit lchf och mått så mycket bättre av det. Problemet är att jag varken har tiden, orken eller koncentrationsförmågan att tänka ut maträtter som barnen och även jag kan äta. Och husmanskost är ju något som går hem hos dem. Jag är dock i behov av inspiration och färdiga recept för att få det att fungera…

  Reply
  • 10 juli, 2015 at 18:23
   Permalink

   Hej Hanna!

   Vad underbart att koständringen har gjort att du mår så mycket bättre och du även klarar att springa.

   Kanske kan även Anna Halléns bok LCHF för familjen vara något för dig?

   Hör kommer ett lätt och snabbt recept på lax som fått många positiva kommentarer av barnfamiljer. http://www.kostochlivsstil.se/maries-gratinerade-lax-paleo/

   Lycka till!

   /Marie

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *