Torskrygg på grönkålsbädd

Torskrygg på grönkålsbäddJag blir lite extra glad när jag experimenterar med fiskrätter som blir riktigt lyckade. Här kommer ett recept på torskrygg med mycket smak. Du som tycker att fisk ofta blir smaklös kommer inte att bli besviken. Den här firren levererar hetta!

En bädd av smörstekt grönkål gör den extra god och du behöver inga extra tillbehör. Smör gör att du håller dig länge utan att behöva drabbas av den (ö)kända paltkoman.

4 portioner, Ugn: 200 C
4 portionsbitar torskrygg
200 g hackad grönkål (alternativt bladspenat)
Smör till stekning
En hackad gul paprika
1-2 hackade röda chilipeppar
50 g hackad mandel
1 dl hackad persilja
100 g smält smör
Salt och peppar

Bryn grönkålen med smör, snåla inte med smör, salta och peppra. Smält 100 g smör.
Blanda med paprika, persilja, chili, mandel, salt och peppar.
Täck botten av en form med grönkålen.
Lägg på portionsbitar av torskrygg, salta och peppra dem (jag tycker fisk behöver rejält med salt)
Bred paprika/mandelblandningen över fisken och ställ i ugnen ca 20 min

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *