Typ 1-diabetes och LCHF – Människors egna berättelser

Blodsockerkurva

För ett tag sedan så skrev jag ett blogginlägg om typ 2-diabetes och LCHF. Jag ville dela människors fantastiska berättelser om hur de ätit sig friska och i många fall medicinfria med hjälp av lågkolhydratkost. Detta borde vara sjukvårdens förstahandsval men tyvärr så ser inte verkligheten ut så. Ofta blir patienterna rekommenderade att äta enligt tallriksmodellen som innebär alltför mycket kolhydrater. Det är fullständigt ologiskt. Om människor har problem med sitt höga blodsocker så ska all mat som höjer det undvikas. Självklart kan man tycka.
Att sprida dessa berättelser är mitt sätt att bidra till att människor och sjukvården ska få upp ögonen för vilket effektivt verktyg kosten är i behandlingen av diabetiker.

Det här inlägget kommer att handla om typ 1-diabetes och LCHF. Människor med typ 1-diabetes sedan många år berättar om deras erfarenheter och vinster med att äta LCHF. Allt fler typ 1-diabetiker upptäcker också fördelarna med LCHF. Ett lägre och jämnare blodsocker, mindre behov av insulin, mindre risk för både lågt och högt blodsocker, ett mer lättkontrollerat blodsocker och mindre risk för ketoacidos (syraförgiftning) är några av dem. Många berättar om att deras diabetes har blivit mycket lättare att leva med.

Dela gärna blogginlägget för att hjälpa till att sprida dessa erfarenheter.

Här får ni träffa fem människor som har typ 1-diabetes och som under flera år ätit LCHF. Läs deras intressanta och spännande berättelser.

Hanna Boethius 33 år, typ 1-diabetes i 31 år.
Genom att äta LCHF så har nu Hanna ett långtidssocker på samma nivå som friska människor och har minskat förekomsten av ketoacidos. Hanna föreläser och coachar andra diabetiker till ett friskare liv.
Läs Hannas berättelse HÄR.

Hanna_Boethius

Hanna Boethius

Marie Svensson, 46 år, typ 1-diabetes i 42 år
”Fascinationen är fortfarande stor över hur enkelt det ändå är att hålla blodsockret där, det som var en omöjlighet på en kolhydratrik tallriksmodellskost.” För Marie betyder LCHF Frihet!
Läs Maries berättelse HÄR.

marie vansbro16

Marie Svensson

Ann-Therése Samuelsson, 60 år och sjuksköterska, diabetes av typ LADA i 4 år
Med hjälp av LCHF och periodisk fasta mår Ann-Therése bra med ett fint långtidssocker, normal vikt och endast en låg dos av långtidsverkande insulin.
Läs Ann-Theréses berättelse HÄR.

Jennie Wikström, 24 år, typ 1-diabetes (MODY) i 6 år
Jennie har en variant av typ 1-diabetes som kallas MODY. För Jennie var det en lättnad att få sin diagnos då hon alltid undrat vad som var fel. Att äta LCHF är det som fungerar allra bäst för henne.
Läs Jennies berättelse HÄR.

P-O Heidling, 47 år, typ 1-diabetes i 37 år
P-O är ingenjören som har tusentals blodsockervärden sparade och analyserade. Med den traditionella diabeteskosten lyckades han inte få sitt blodsocker under kontroll. Efter att han upptäckte LCHF så ser hans databas av blodsockerkurvor nu helt annorlunda ut. Tyvärr så har det inte väckt någon större nyfikenhet hos hans diabetesteam att förstå vad som hänt.
P-O’s berättelse är tidigare publicerad på Kostdoktorn.

PO

P-O Heidling. Källa: Kostdoktorn

Alla som bidrar med sin berättelse är med i Facebookgrupperna Smarta Diabetiker (Gruppen) och Smarta Diabetikers recept. Jag kan inte nog lovorda detta kunskapsforum för alla typer av diabetiker och alla människor som inte vill få diabetes. Grupperna har blivit stora och har även uppmärksammats i TV.
I Smarta Diabetikers Diabetesmanual kan du läsa mer om diabetes och kost.

logo_smarta_diabetiker

Hälsningar

Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *