Typ 2-diabetes och LCHF – Människors egna berättelser

Blodsockermätare

Diabetesvården är inne i ett paradigmskifte. Det är min fasta övertygelse. Det händer otroligt mycket inom diabetesvärlden just nu. Den största delen händer bland patienterna själva. I sjukvården går det långsamt framåt. Många läkare, diabetessköterskor och dietister är fast i det gamla tänket, ”ät mat som höjer blodsockret långsamt”. Varför inte ”ät mat som inte höjer blodsockret”. Positivt är dock att fler och fler vårdgivare börjar förstå hur en diabetiker av typ 2 ska behandlas. Det har vi patienterna att tacka för! De utbildar ofta sin egen vårdpersonal. De resultat som diabetiker som äter LCHF kan visa upp är ofta helt okända för vården. Det är patienter som själva förstått att kostråden byggda på tallriksmodellen inte fungerar. Det är patienter som själva börjat mäta sitt blodsocker och sett hur maten kraftigt höjer deras blodsocker. Många har varit överviktiga och tagit mängder av läkemedel, bl a för sin diabetes. En hel del har fått börja ta insulin. Många får diabeteskomplikationer. Vården kallar denna utveckling för en diabetiker för naturalförloppet, något som är oundvikligt. Ja, det är ofta oundvikligt med dagens kostråd och behandling av typ 2-diabetiker. Men, många diabetiker har lyckats bryta det förloppet och blivit det vi kallar för typ noll-diabetiker. De har kunnat minska dramatiskt på sin medicinering eller kunna sluta helt med den De uppfyller helt enkelt inte kriterierna för att diagnostiseras med diabetes typ 2 längre.

I det här blogginlägget så kommer jag att återge fyra olika berättelser från människor som har diabetes typ 2 och äter LCHF. deras erfarenheter är helt fascinerande. De visar att naturalförloppet kan vändas, att du kan äta dig symptomfri från diabetes många gånger bli fri läkemedel. Jag blir hoppfull när jag läser dem.
Vården kallar människors berättelser för anekdoter utan vetenskapligt värde. Det är inte sant. Vi talar om vetenskap och beprövad erfarenhet. Dessa människors berättelser är beprövad erfarenhet.

Mitt syfte med detta blogginlägg är att sprida dessa erfarenheter så att fler får veta hur man som typ 2-diabetiker kan äta sig fri från sin diabetes och undvika diabeteskomplikationer. Att få leva frisk med ett normalt blodsocker!

Alla som bidrar med sin berättelse är med i Facebookgruppen Smarta Diabetiker (Gruppen) och Smarta Diabetikers recept. Jag kan inte nog lovorda detta kunskapsforum för alla typer av diabetiker och alla människor som inte vill ha diabetes. Grupperna har blivit stora och har även uppmärksammats i TV.

logo_smarta_diabetiker

Thomas Andersson, 57 år, typ 2-diabetiker
”Efter 25 år med insulinresistens och 13 år med diabetes kom vändningen. Ett ”ord”: LCHF.”
Thomas åt sig normalviktig och medicinfri. Läs hans berättelse HÄR.

Thomas

Ann-Christine Hedberg, 60 år, typ 2-diabetiker
Ann-Christina var trött och överviktig när hon drabbades av diabetes. Med hjälp av strikt LCHF så har hon återfått sin normalvikt och ätit sig medicinfri.
Läs Ann-Christine’s berättelse HÄR.

Ann-Christine red

Pia, 60 år, typ 2-diabetiker
Insulin, värk i handleder och en mage som krävde ständiga toalettbesök är numer ett minne blott.
Läs Pia’s berättelse HÄR.

Karin Eldh, typ 2-diabetiker
Karin hade bantat på alla sätt som fanns utan resultat. Hon hittade Annika Dahlqvist’s blogg och förutom att gå ner i vikt så reverserade hon även sin diabetes.
Läs Karin’s berättelse HÄR från Kostdoktorn.

Dela gärna blogginlägget för att hjälpa till att sprida dessa erfarenheter.

Håll utkik efter nästa blogginlägg som kommer snart, Typ 1-diabetes och LCHF – Människors egna berättelser.

Marie

One thought on “Typ 2-diabetes och LCHF – Människors egna berättelser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *