Svamprisotto med färska korvar

DSC_0383[1]

I dag provade jag att göra Åse’s svamprisotto á la LCHF och den var verkligen god. Jag älskar en riktigt god italiensk risotto och den här rätten var ett riktigt gott alternativ. Jag skulle tänka mig att den blir ännu mera smakrik med egenplockad karl-johanssvamp eller kantareller istället för köpta champinjoner. Vi grillade några färska salsiccia som tillbehör. Det behövdes inte alls mycket korv. Rätten står sig mycket bra på egen hand med. Receptet kommer från Åse Falkmans Fredrikssons´s bok Ät och njut!

Receptet hittar du på Kostdoktorn’s blogg.

 image2 (1)

Goda färska salsiccia passar bra till risotton

 

image1 (5)

Det här är den absolut godaste köpta ajvar som jag hittat om man inte vill göra egen. MAMA’s hemgjorda ajvar. Den kostar lite mer men är värd varenda krona. Inga tillsatser innehåller den heller, endast grillad paprika, grillad aubergine, olja och havssalt. Jag invänder bara mot en sak. De har använt solrosolja istället för en olja med mindre omega-6. Olivolja eller rapsolja har varit bättre.  Jag får ringa tillverkaren och påpeka detta.

Kram på er!

/Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *